Emīls Dārziņš

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Emīls Dārziņš
Personlig information
Født 22. oktober 1875
Rusland Jaunpiebalga, Livland guvernement, Det Russiske Kejserrige
Død 17. august 1910 (34 år)
Riga, Livland guvernement
Nationalitet Lettisk
Felt Musik
Inspireret af Pjotr Tjajkovskij
Jean Sibelius
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Emīls Dārziņš (født 22. oktober 1875 i Jaunpiebalga, Livland guvernement, Det Russiske Kejserrige, død 17. august 1910 i Riga, Det Russiske Kejserrige) var en russisk/lettisk komponist, dirigent og musikkritiker.[1] Dārziņš arbejde bærer en særskilt romantisk karakter, med en stærk tendens til nationale temaer. Hans vigtigste musikalske forbilleder og indflydelser var Pjotr Tjajkovskij og Jean Sibelius. Dārziņš musikalske bidrag er først og fremmest vokalmusik (både for kor og solo), men han har også komponeret et stykke orkestral musik:Melankolske Vals (lettisk: Melanholiskais valsis), der har overlevet. Hans eneste operaRosedage (lettisk: Rožainās dienas) – forblev ufærdig efter hans tidlige død i en alder af 34.

Kildehenvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Emīls Dārziņš; Svarīgākie dzīves dati" (lettisk). Latvijas Izglītības informatizācijas sistēma. Arkiveret fra originalen 8. juni 2011. Hentet 21. marts 2011.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


KomponisterSpire
Denne biografi om en komponist er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
LetlandSpire
Denne biografiske artikel om en lette, eller en person født i Letland, er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi