Emile Hirsch

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Emile Hirsch
Personlig information
Født 13. marts 1985 (38 år) Rediger på Wikidata
Topanga, Californien, USA Rediger på Wikidata
Nationalitet USA Rediger på Wikidata
Bopæl Venice Rediger på Wikidata
Religion Kristendom Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Tv-skuespiller, filmskuespiller, skuespiller Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Emile Davenport Hirsch (født 13. marts 1985 i Topanga i Californien i USA) er en amerikansk tv- og filmskuespiller. Han begyndte at optræde i slutningen af 1990'erne og medvirkede i flere tv-film og -serier og blev kendt som en skuespiller efter roller i Lords of Dogtown, The Emperor's Club og The Girl Next Door.

Hans storesøster Jenny introducerede ham til at skuespil, da de blev indskrevet på Will Geer Theatricum, en sommer dramalejr i Topanga. Hirsch opvoksede i Los Angeles, Californien , og Santa Fe, New Mexico, hvor han boede med sin mor i flere år efter hans forældre blev skilt. Han gik på Topanga Canyon Elementary School, Paul Revere Middle School og Academy of Music i Alexander Hamilton High School i Los Angeles. Hirsch forlod Hamilton High School halvvejs gennem sit senior år, for at forfølge sin skuespilkarriere, senere tog han en eksamen fra Beach High School, et uafhængigt privat gymnasium i det nordlige Californien.

I 2005 spillede han Johnny Trulove i den biografiske dramafilm Alpha Dog med Justin Timberlake.

I 2007 medvirkede han i Into the Wild, instrueret af Sean Penn, hvor han spillede eventyren Christopher McCandless og vandt en National Board of Review Award for bedste unge skuespiller i 2007 . I 2008 medvirkede Hirsch i Speed Racer og Milk. Han deltog for nylig i Summit on the Summit, en ekspedition til toppen af Kilimanjaro for at øge bevidstheden om behovet for rent vand i verden.

Emile Hirsch på Tribeca Film Festival

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Privatliv[redigér | rediger kildetekst]

Hirsch er bosat i Venedig i Californien, og nyder at skrive poesi og manuskripter, sammen med skateboarding. Han har vundet fem priser, herunder Critics 'Choice Award for banebrydende præstation og bedste skuespiller for sin rolle i Into the Wild, samt 11 andre nomineringer. Han har optrådt på mange magasinforsider, herunder Nylon Guys, Teen Vogue, Movieline, Another Man og L'Uomo Vogue (Italien).

Emile Hirsch dukkede op i Esquire i november 2007 og blev kaldt "Actor of the Year" sammen med Denzel Washington, Cate Blanchett, Javier Bardem, Jake Gyllenhaal, and Robert Downey, Jr., for sin rolle i Into the Wild.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]