En Forbryders Liv og Levned

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
En Forbryders Liv og Levned
Overblik
Anden titel En Forbryders Memoirer
Genre Stumfilm
Instrueret af Alexander Christian
Manuskript af Sven Elvestad, Carl Th. Dreyer
Medvirkende Lauritz Olsen, Frederik Jacobsen, Holger Syndergaard, Oluf Billesborg
Fotografering Hugo J. Fischer
Udgivelsesdato 07.08.1916
Oprindelsesland Danmark Rediger på Wikidata
Tekniske data 1040 meter 35 mm Stum
Links
på IMDb Rediger på Wikidata
på danskefilm.dk
i DFI's filmdatabase
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

En Forbryders Liv og Levned er en dansk stumfilm fra 1916, der er instrueret af Alexander Christian efter manuskript af Sven Elvestad og Carl Th. Dreyer.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Thomas Busch er ubetinget verdens farligste forbryder - dobbelt farlig, fordi han har forstået at undvige fra alle de fængsler, hvor han hidtil har været indespærret. Der er ikke tal på de historier, der fortælles om hans geniale opfindsomhed, når det gælder om at flygte fra et eller andet fængsel. På ny har politet lagt en fælde for den snedige forbryder. Han er gået i den og sidder nu atter i fængsel, ventende på sin dom. Endelig kommer den dag, hvor han skal for retten, men han påtænker ikke at flygte her. Han har forberedt sin flugt, og han ved så sikkert, at han om fire dage atter vil være hos sine kammerater.

Thomas Busch dømmes til døden, men sætter nu for alvor gang i sine planer om at flygte. Adspurgt sit sidste ønske proklamerer Thomas Busch, at han gerne vil fortælle sin historie til en forfatter. Fængselsdirektøren sender bud efter den ansete forfatter, Dr. Stein, der finder den dødsdømte dannet og en ypperlig fortæller. Uden at vide det, bliver forfatteren i den kommende tid budbringer for Thomas Buschs hjælpere.

Thomas Busch får jævnligt besøg af Dr. Stein og er nu nået til at diktere tredje kapitel. Endelig kommer dagen, hvor Busch flygter: om morgenen modtager Dr. Stein besøg af to af forbryderens hjælpere, der falder over ham og binder ham på hænder og fødder. Da de nogle minutter senere atter forlader lejligheden, er den ene maskeret nøjagtigt som dr. Stein. Han begiver sig skyndsomt til fængslet. For de to forbrydere er det en smal sag at overmande den intetanende arrestbetjent.[1]

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Denne beskrivelse stammer fra Det Danske Filminstituts Filmdatabase.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


DanskSpire
Denne artikel om en dansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film