Energipil

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Pil. (Se også artikler, som begynder med Pil)

Energipil dækker over en række forskellige pilearter og sorter der dyrkes i såkaldt kort-rotation, dvs med høstcykler på mellem 1 og 4 år.

Energipil som biobrændsel anses for at være et mere vedvarende brændstof end de fossile brændsler såsom kul, olie eller naturgas. Udviklingen af pil som en energiafgrøde dyrket i kort rotation startede i Sverige i 1970'erne. I Sverige dyrkes der i dag (2011) ca. 15.000 ha. med energipil. Energipil som en energiafgrøde er i kraftig vækst i en række europæiske lande, især i England og Polen hvor der plantes relativt store arealer i disse år.

Ud over at producere CO2 neutral energi er energipil også med til at begrænse udvaskningen af næringsstoffer såsom kvælstof på grund af dens lange vækstsæson og dybe rødder.

I Danmark gennemføres forskning i energipil primært på Aarhus Faculty of Science and Technology, Det Biovidenskabelige Fakultet[1]. Vestjysk Landboforening har en hjemmeside med praktiske erfaringer fra dyrkningen af energipil [2]. Der findes nogle få firmaer i Danmark som beskæftiger sig kommercielt med energipil.

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

LandbrugStub
Denne artikel om landbrug er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.