Energipil

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Pil. (Se også artikler, som begynder med Pil)

Energipil dækker over en række forskellige pilearter og sorter der dyrkes i såkaldt kort-rotation, dvs med høstcykler på mellem 1 og 4 år.

Energipil som biobrændsel anses for at være et mere vedvarende brændstof end de fossile brændsler såsom kul, olie eller naturgas. Udviklingen af pil som en energiafgrøde dyrket i kort rotation startede i Sverige i 1970'erne. I Sverige dyrkes der i dag (2011) ca. 15.000 ha. med energipil. Energipil som en energiafgrøde er i kraftig vækst i en række europæiske lande, især i England og Polen hvor der plantes relativt store arealer i disse år.

Ud over at producere CO2 neutral energi er energipil også med til at begrænse udvaskningen af næringsstoffer såsom kvælstof på grund af dens lange vækstsæson og dybe rødder.

I Danmark gennemføres forskning i energipil primært på Aarhus Faculty of Science and Technology, Det Biovidenskabelige Fakultet[1]. Vestjysk Landboforening har en hjemmeside med praktiske erfaringer fra dyrkningen af energipil [2]. Der findes nogle få firmaer i Danmark som beskæftiger sig kommercielt med energipil.

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Landbrug Stub
Denne artikel om landbrug er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.