Erhvervsjournalistprisen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Stop hand nuvola.svg Dette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken. Artiklens emne er vurderet at være så snævert, at den er foreslået slettet. Klik her for at se sletningsforslaget.
Erhvervsjournalistprisen
Beskrivelse Udmærkelse indenfor erhvervsjournalistik
Uddeler Aalund Business Research
Pris Statuette, diplom og penge
Periode Siden 2015
Hyppighed Årligt

Erhvervsjournalistprisen er en pris der uddeles årligt til "én person eller en gruppe af personer, der har markeret sig inden for erhvervsjournalistikken i online, elektroniske eller trykte media eller på anden vis har haft betydning for formidlingen af virksomhedsforståelse og -nyheder". Modtageren udpeges af et panel bestående af 450 erhvervsjournalister, og modtager en statuette, et diplom samt en pris på 50.000 kr. Prisen blev stiftet i 2015 af analyse- og konsulentfirmaet Aalund , der ligeledes står som administrator af prisen.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Prisuddelingen blev første gang afholdt i 2015 i JP/Politikens hus.[1] Den første modtager var Niels Sandøe, der fik prisen for "sin flotte indsats inden for erhvervsjournalistikken". Efter den første prisuddeling valgte man at rykke uddelingen fra vinderens bladhus til en 'neutral beliggenhed'. I 2016 blev prisoverrækkelsen derfor afholdt på Hotel Skt. Petri i København.

I 2016 vandt Jakob Skouboe prisen for sin dækning af OW Bunker-krakket.[2]

Prisens format[redigér | redigér wikikode]

Erhvervsjournalistprisen er bygget op omkring et nomineringsudvalg samt et panel med 450 erhvervsjournalister. Nomineringsudvalget vælger fem nominerede kandidater, hvorefter afstemningspanelet vælger den endelige vinder blandt disse.

Nomineringsudvalget 2018

Tidligere vindere[redigér | redigér wikikode]

Årstal Navn Begrundelse
2015 Niels Sandøe "sin flotte indsats inden for erhvervsjournalistikken"
2016 Jakob Skouboe "førsteklasses dækning af en af de største erhvervsskandaler i nyere tid, OW Bunker-krakket"

Referencer[redigér | redigér wikikode]