Ernst Heinrich Georg Ule

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ernst Heinrich Georg Ule
Født 12. marts 1854 Rediger på Wikidata
Halle (Saale) Rediger på Wikidata
Død 15. juli 1915 (61 år) Rediger på Wikidata
Berlin Rediger på Wikidata
Nationalitet Tyske Kejserrige Tysk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Opdagelsesrejsende, botaniker Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Ernst Heinrich Georg Ule (født 12. marts 1854, død 15. juli 1915) var en tysk botaniker og rejsende, søn af Otto Ule, bror til Wilhelm Ule.

Ule var oprindelig gartner. Han rejste 1883 til Brasilien og opholdt sig der og i andre lande i Sydamerika til 1912, da han vendte tilbage til Berlin. En del af tiden (1895—1900) var Ule. Underdirektør ved Nationalmuseet i Rio Janeiro. Han har som ingen anden tidligere forsker undersøgt meget store dele af Sydamerika i botanisk henseende, tilvejebragt meget omfattende samlinger og gjort en overordentlig mængde biologiske iagttagelser. Hans materiale har været grundlag for en lang række publikationer af meget stor værdi for kendskabet til Sydamerikas plantevækst. Også skrifter af økonomisk og kommercielt indhold foreligger fra Ules hånd.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.