Estée Lauder Companies

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Estée Lauder Companies
ELCompanies Logo.JPG
Virksomhedsinformation
Selskabsform Offentlig handlet virksomhed Rediger på Wikidata
Branche Kosmetikindustri Rediger på Wikidata
Grundlagt 1946 Rediger på Wikidata
Grundlægger Estée Lauder Rediger på Wikidata
Etableringssted New York City, New York, USA Rediger på Wikidata
Hovedsæde New York City, New York, USA Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
En outdoor-reklame i Hong Kong.

Estée Lauder Companies, Inc. er en amerikansk virksomhed, der fremstiller og markedsfører hudcremer, kosmetik, parfume samt hårplejeprodukter. Estée Lauder havde i finansåret 2009 en omsætning på 7,32 mia. amerikanske dollar og beskæftigede 28.500 ansatte. Hovedsædet er beliggende i MidtownManhattan, New York City.

Virksomheden blev grundlagt i 1946 af Joseph Lauder og hans hustru Estée Lauder. Oprindeligt producerede man blot fire hudplejeprodukter. Allerede fra 1948 åbnede stormagasinet Saks Fifth Avenue en afdeling med Lauders produkter. I løbet af de første 15 år blev rækken af produkter udvidet, og i 1960 åbnedes den første internationale afdeling i stormagasinet Harrods i London. Året efter fulgte en afdeling i Hong Kong. I 1964 etableredes Aramis Inc., der producerede parfume og personlig pleje for mænd.

Udover Estée Lauder-mærket ejer virksomheden bl.a. varemærkerne Clinique, Donna Karan, MAC Cosmetics, Origins og Tommy Hilfiger.

Estée Lauder har siden februar 2001 været genstand for en boykot anført af pro-palæstinensiske aktivister. Boykotten skyldes, at grundlæggernes søn, Ronald Lauder, har pro-israelske symptatier, bl.a. i sin egenskab af formand for Jewish National Fund.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Koordinater: 40°45′49.0″N 73°58′22.0″V / 40.763611°N 73.972778°V / 40.763611; -73.972778