Eventyret om Karl-Bertil Jonssons juleaften

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Eventyret om Karl-Bertil Jonssons juleaften
Instrueret af Per Åhlin
Manuskript af Tage Danielsson
Medvirkende Åke Fridell og Tage Danielsson
Land Sverige
Sprog svensk
Links
på IMDb

Eventyret om Karl-Bertil Jonssons juleafton (svensk: Sagan om Karl-Bertil Jonssons Julafton), også kendt som Karl-Bertil Jonssons juleaften er en fortælling af Tage Danielsson udgivet på Wahlström & Widstrand i 1964. I 1975 lavede Per Åhlin en tegnefilm over historien. Filmen vises hver juleaften i Sveriges Television. Musikken er skrevet af Gunnar Svensson. Fortællingen har også dannet basis for operasagaen "Snäll rebell" der blev førsteopført i 2004.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Den rødhårede og fregnede Karl-Bertil, der er en stor beundrer af Robin Hood, iklæder sig sin fars noget for store julemandskostume og uddeler julegaver til beboere i slumkvartererne. Disse gaver er velhavende folks pakker som han har tiltusket sig via sit feriearbejde på postens pakkeafdeling. Efterfølgende har han kontrolleret adressatens indkomst i takseringskalenderen[1]. Hans far, som er chef i et stormagasin bliver oprørt over sønnens kriminelle aktion, men det viser sig at de rige der blev berøvet deres julegaver, er glade for at slippe for dem.

Stemmer[redigér | redigér wikikode]

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Et svensk opslagsværk hvor man kan se oplysninger om indkomst og formue for svenske borgere, se mere på sv:taxeringskalendern
Svensk Stub
Denne artikel om svensk film er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Artikelstump