Eventyret om Karl-Bertil Jonssons juleaften

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Eventyret om Karl-Bertil Jonssons juleaften
Instrueret af Per Åhlin
Manuskript af Tage Danielsson
Medvirkende Toivo Pawlo, Åke Fridell, Tage Danielsson og Catrin Westerlund
Land Sverige
Sprog svensk
Links
på IMDb

Eventyret om Karl-Bertil Jonssons juleafton (svensk: Sagan om Karl-Bertil Jonssons Julafton), også kendt som Karl-Bertil Jonssons juleaften er en fortælling af Tage Danielsson udgivet på Wahlström & Widstrand i 1964. I 1975 lavede Per Åhlin en tegnefilm over historien. Filmen vises hver juleaften i Sveriges Television. Musikken er skrevet af Gunnar Svensson. Fortællingen har også dannet basis for operasagaen "Snäll rebell" der blev førsteopført i 2004.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Den rødhårede og fregnede Karl-Bertil, der er en stor beundrer af Robin Hood, iklæder sig sin fars noget for store julemandskostume og uddeler julegaver til beboere i slumkvartererne. Disse gaver er velhavende folks pakker som han har tiltusket sig via sit feriearbejde på postens pakkeafdeling. Efterfølgende har han kontrolleret adressatens indkomst i takseringskalenderen[1]. Hans far, som er chef i et stormagasin bliver oprørt over sønnens kriminelle aktion, men det viser sig at de rige der blev berøvet deres julegaver, er glade for at slippe for dem.

Stemmer[redigér | redigér wikikode]

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Et svensk opslagsværk hvor man kan se oplysninger om indkomst og formue for svenske borgere, se mere på sv:taxeringskalendern
Svensk Stub
Denne artikel om svensk film er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Artikelstump