Fanø Bad

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fanø Bad (Region Syddanmark)
Fanø Bad
Fanø Bad
Fanø Bads beliggenhed

Fanø Bad er et ferieområde på Fanø. Den ligger ca 1,5 km nord for Rindby ud til stranden. De gamle badehoteller er for længst revet ned og nye sommerhuse, feriehoteller, ferielejligheder er opført. Der er også butikker, restaurant, golfplads og isbutikker.

Fanø Bads historie[redigér | rediger kildetekst]

Fanø Bad startede i 1879, men i løbet af få år blev Kurhotellet, Hotel Kongen af Danmark, Strandhotellet og mange andre hoteller, strandvillaer og pensionater bygget. Der var promenadekoncerter, særskilte badestrande for mænd og kvinder og hestetrukne badevogne. Det var også her, Danmarks første golfbane blev etableret. I 1920'ne blev der på stranden arrangeret store motorløb.

Af de store strandvillaer hvoraf en del er bevaret kan nævnes: Villa Anita, Sandhill, Marie, Svalegaarden, Tusculum, Frederiksgaard, Santa, Nina, Quissisana og Rugegaarden. Samtidig præsenteres de store motorløb i 1920'er

Se også: Fanø Golf Links

Eksterne henvisninger og kilder[redigér | rediger kildetekst]

Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

Koordinater: 55°26′04″N 8°22′00″Ø / 55.4344°N 8.3667°Ø / 55.4344; 8.3667