Fannefjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fannefjorden
Fannefjorden ved Hjelset
Fannefjorden ved Hjelset
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Molde
Kommuner (Fylker) Møre og Romsdal
Område Romsdal
Maks. længde 25 kilometer
Oversigtskort

Fannefjorden er en forlængelse af Moldefjorden i Molde kommune i Møre og Romsdal fylke i Norge . Den er cirka 25 kilometer lang og er en gren af Romsdalsfjorden regnet som hele fjordsystemet indenfor Dryna,[1][2] i det denne passerer Årø og Bolsøya. Den går mod øst langs kysterne mellem Molde og Kleive forbi Røbekk og Hjelset i nord, og Skålahalvøen og Bolsøya mod syd.[3]

Fjorden er forholdsvis smal, og krydses af Fannefjordstunnelen mellem Årø og Bolsøya. Ind til Fannefjordstunnelen åbnede i 1991 gik der bilfærge mellem Lønset og Grønnes.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Romsdalsfjorden Arkiveret 16. februar 2020 hos Wayback Machine på snl.no
  2. ^ Fannefjorden Arkiveret 16. februar 2020 hos Wayback Machine Thorsnæs, Geir: i Store norske leksikon på snl.no. Hentet 17. april 2020
  3. ^ Fannefjorden Arkiveret 10. januar 2016 hos Wayback Machine på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Fannefjorden set fra Bolsøya
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi