Fastpoholmen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svgDer mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men dens kilder er uklare, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Text document with red question mark.svg
Fastpoholmen
Fastpoholmen - Roskilde Festival 2011.jpg
Fastpoholmen på Roskilde Festival 2011.
Information
Oprindelse Danmark Danmark
Medlemmer Adam Fastholm og Dawn Fastholm

Fastpoholmen er 8 mands world/reggae/folk band der har rødder i Sverige men har base i København. Al FastPoHolmens musik udspringer fra sangskriver Adam Fastholms sange og kompositioner.

Adam er dansk men er vokset op i Sverige. Sammen med sin kusine, sangerinden Dawn Fastholm grundlagde han FastPoHolmen i 2007.

I Juli 2010 udgav FPH debutalbummet ’En Stund’ på det nyetablerede pladeselskab ’Free Kids Records’ der har til huse på Nørrebro i København. Bookingbureauet Beatbox får ørerne op for bandet og starter et samarbejde med FPH tidligt 2011. Foråret 2011 genudgives ’En Stund’ på nyt distributionsselskab. Pladen får nu mange fine anmeldelser og bandet bliver booket til bl a Spot-festival og koncerter både rund omkring i DK og Sydsverige.

Nummeret ’Himlen’ bliver stemt ind på toppen af Det Elektriske BarometerP3 og bliver liggende i 10 uger. Sangen ’Min Kära’ bliver den mest spillede sang på P6 i maj 2011 og avisen Urban udnævner dem til et af årets album i 2011.

Frem til den første udgivelse af ’En stund’ var det mest som duo FastPoHolmen præsenterede deres musik, til tider bakket op af deres musikdyrkende venner og familie. Men I takt med at albummets succes begynder og der ruller flere og større jobs ind, kommer der flere bandmedlemmer til og på Roskilde Festivals Pavillion-scene 2011 præsenter FPH sig for første gang som et 8 mands orkester.

Fra da af bestod FastPoHolmen ,udover Adam og Dawn af Thomas Fløe Nielsen, Kristoffer Sidenius, Jay Habib, Trine Trash, KristianRinck-Henriksen og Anders Juhl Nielsen.

Roskildekoncerten høstede rigtig gode anmeldelser fra de store dagblade og musikmagasiner og skaber interesse for flere koncerter rundt omkring i Danmark, bl a Voxhall Aarhus, Vega København, Posten Odense, Stars Vordingborg, Klaverfabrikken Hillerød, Gimle Roskilde mv.

I foråret 2012 begyndt forberedelserne til et nyt album, sommer- og efterårs - aftener og nætter blev brugt i Compound studio på Skt.Hans torv sammen med producer Thomas Fritsche.

I midten af marts 2013 kom Fastpoholmens andet album, Andas In på gaden. Albummet fik rigtigt pæne anmeldelser i både danske og nu også svenske medier. Albummet blev fulgt op af en masse koncerter heriblandt Øresundsfestival, Putte I Parken, Öland Roots, Scandinavia Reggae Festival og en danmarksturne fra Syd til Norddanmark.

November 2013 modtager Fastpoholmen en Danish Music Award for Årets bedste world-album.

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]