Ferratum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Ferratum
Ferratum Oyj logo.png
Virksomhedsinformation
Branche Finans
Grundlagt 2005
Hovedsæde Helsinki, Finland
Regnskab
Omsætning 154,1 millions de (2016)
Organisation
Antal ansatte
692 (2016)
Eksterne henvisninger
ferratumgroup.com
ferratum.dk

Ferratum Oyj og dets datterselskaber danner Ferratum Group ("Ferratum"), der er en international udbyder af mobile finansielle tjenesteydelser. Ferratum har hovedkvarter i Helsinki og blev grundlagt i maj 2005.[1] Ferratum tilbyder i øjeblikket syv produkter: Micro Loans, Plus Loans, Credit Limit, Ferratum Business, Ferratum P2P, Prime Loans og Mobile Banking.

Ferratum specialiserer sig inden for automatiserede bankprocesser med en centraliseret teknologi-infrastruktur. De tilbyder et scoresystem kreditgodkendelser.[2]

Historie og grundlægger[redigér | redigér wikikode]

Ferratum blev grundlagt i 2005 af Jorma Jokela. Han har læst regnskab på handelshøjskolerne i Kuopio og Helsinki. Han er grundlægger af Jokela Capital Oy i Helsinki, hvor han har stået i spidsen for virksomheden som adm. direktør fra 1998 til 2000. Efterfølgende solgte han virksomheden Jokela Capital i 2004. I 2005 grundlagde han Ferratum og har været dets adm. direktør siden.[3],[4]

Geografisk tilstedeværelse/drift[redigér | redigér wikikode]

Ferratum udbyder mobillån til forbrugere og mindre virksomheder og er i øjeblikket repræsenteret i Europa, Nordamerika, Sydamerika og området APAC. Firmaet har en EU-banklicens.

Optagelse på børsen i Frankfurt[redigér | redigér wikikode]

Ferratum blev optaget på børsen i Frankfurt den 6. februar 2015. Ferratum var den første fintech-virksomhed på børsen.[kilde mangler] I forbindelse med annonceringen solgte Ferratum sine aktier til internationale institutionelle investorer. Salgsprisen for aktiverne var € 17, mens virksomhedens markedsværdi udgjorde samlet € 370 mio. I alt blev € 48 mio. samlet af hensyn til finansiering af virksomhedens fremtidige vækst: nye produktområder og virksomhedsekspansion.[5] Efter optagelsen er Jorma Jokela stadig den største aktionær i virksomheden.

Lancering af Ferratum Mobile Bank[redigér | redigér wikikode]

Ferratum Mobile Bank blev lanceret for offentligheden i 2016 i Tyskland, Sverige og Norge. Brugere kan opnå adgang til deres nuværende konti, opsparinger og debitkort i flere valutaer i én app. Mobil-appen til bankforretninger har en åben arkitektur, der muliggør integration af service-widgets offentliggjort af andre virksomheder. Mobile Bank anvender adfærdsdata til at anbefale brugere nye tjenesteydelser. Ferratum driver en mobilbank eller en 100 % onlinebank og har ingen afdelinger.

Kildehenvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Interview Ferratum". investresearch.net (tysk). 26. oktober 2015. 
  2. ^ Editorial, Reuters. "Ferratum Oyj} People | Reuters.com". Reuters. 
  3. ^ "Euro area statistics". www.euro-area-statistics.org (engelsk). 
  4. ^ "Bank nonperforming loans to total gross loans (%) | Data". data.worldbank.org (engelsk).  Teksten "en-us" ignoreret (hjælp)
  5. ^ "Arvopaperi" (engelsk).  Ukendt parameter |site= ignoreret (hjælp)