Finlands kulturinstitut i Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Fonden Finlands kulturinstitut i Danmark blev stiftet 18. december 1991, og har til formål at formidle et bredere kendskab til finsk kultur og kunst i deres respektive former i Danmark.

Finlands kulturinstitut i Danmark er medlem af Finlands Kultur- og Videnskabsinstitutter (”Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry”). Formålet med forbundet er at udvikle forudsætningerne for kultur- og videnskabsinstitutternes virksomhed, kommunikationen mellem institutterne og informationen herom i hjemlandet.

Aktivitet[redigér | redigér wikikode]

Instituttets kontor ligger i lokaler udlejet af Finlands Ambassade på adressen Sankt Annæ Plads. Det har ikke egne foredrags- eller udstillingslokaler. I hovedreglen sker instituttets arbejde altid i tæt samarbejde med lokale samarbejdspartnere.

Amassadesamarbejde og EUNIC[redigér | redigér wikikode]

Formålet med EUNIC-netværket (Network of European Union National Institutes for Culture) er at fremme kulturel mangfoldighed, dialog og samarbejdet mellem kulturinstitutter. Udover Det Danske Kulturinstitut hører fem andre udenlandske institutter til den københavnske EUNIC-cluster: Finlands kulturinstitut i Danmark, British Council, Goethe-Institut, Institut Français og Istituto Italiano di Cultura.

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]