Finn Tarp

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Finn Tarp

Finn Tarp (født 13. april 1951) er en dansk økonom med speciale i udviklingsøkonomi. Han er professorØkonomisk Institut ved Københavns Universitet og tidligere direktør for FN's globale institut for udviklingsøkonomi UNU-WIDER i Helsingfors.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Finn Tarp er opvokset i Aalborg og matematisk-fysisk student fra Aalborg Katedralskole. I 1978 blev han cand.polit. og i 1992 lic.polit. ved Københavns Universitet. I tiåret 1978-88 arbejdede han som udsendt fra FN's fødevareorganisation FAO i Swaziland og Mozambique. Siden 1988 har han været ansat ved Økonomisk Institut på Københavns Universitet, 1988-91 som adjunkt, 1991-2002 som lektor og fra 2002 som professor.[1]

Forskningsområder[redigér | redigér wikikode]

Finn Tarps forskningsområder er udviklingsøkonomi, sammenhængene mellem fattigdom, indkomstfordeling og økonomisk vækst, mikro- og makroøkonomi, landbrugspolitik og -planlægning og international udviklingsbistand.[1] Han har offentliggjort henved 90 forskningsartikler i en lang række økonomiske tidsskrifter og bidraget til talrige bøger.

Hædersbevisninger[redigér | redigér wikikode]

Finn Tarp modtog i 1979 Zeuthen-prisen, opkaldt efter den danske økonom Frederik Zeuthen, for en artikel baseret på sit kandidatspeciale Growth and Income Distribution in Developing Countries.

I november 2015 blev han udnævnt til ridder af Dannebrog.[1]

Kilder[redigér | redigér wikikode]


Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]