Flightradar24

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

Flightradar24 er en internetbaseret service, som viser fly-informationer i realtid på et kort. Dette omfatter flyruter, oprindelser og destinationer, flight-numre, flytyper, positioner, flyvehøjder, retninger og hastigheder. Den kan også vise tidsforskudte gentagelser af tidligere ruter og historiske flydata sorteret efter luftfartsselskab, flytype, område eller lufthavn. Den sammenstiller data fra flere kilder, men udenfor USA mest fra crowdsourced indsamling af informationer fra frivillige udstyret med ADS-B(en)-modtagere. Flightradar24 blev etableret i 2007 af den svenske virksomhed Svenska Resenätverket AB, og er tilgængelig via dets hjemmeside eller mobile enheder.

Debat[redigér | rediger kildetekst]

Flightradar24 (og lignende services) har givet anledning til debat om hvorvidt det er privatlivskrænkende at offentliggøre hvor et fly befinder sig. Navnlig indenfor privatflyvning, hvor man for eksempel ser argumentationen at kriminelle med dette værktøj kan få oplyst hvornår en bestemt person er væk fra hjemmet som dermed vil have en forhøjet risiko for indbrud. Man kan vel sammenligne det med hvis man offentliggjorde bilers eller mobiltelefoners positioner.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

InternetSpire
Denne internet-relaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.