Florina

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Florina
Overblik
Land Grækenland Grækenland
Postnr. 531 Rediger på Wikidata
Telefonkode 2385 Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 17.686 (2011) Rediger på Wikidata
 - Areal 151 km²
 - Befolknings­tæthed 117 pr. km²
Andet
Tidszone UTC+2 (normaltid)
UTC+3 (sommertid) Rediger på Wikidata
Højde m.o.h. 663 m, 656 m Rediger på Wikidata
Oversigtskort

Florina (græsk: Φλώρινα, Flórina er en by og kommune i det bjergrige nordvestlige Makedonien, Grækenland. Dens motto er: "Hvor Grækenland begynder".[1]

Byen Florina er hovedstad i Florina regional enhed og er også hjemsted for den navnkundige kommune. Den hører til periferien i Vestmakedonien. Byens befolkning er 17.686 personer (folketælling 2011). Den ligger i en skovklædt dal omkring 13 km syd for Grækenlands internationale grænse til Republikken Nordmakedonien.

Geografi[redigér | rediger kildetekst]

Sakoulevas-floden og katedralen i Florina

.

Florina er porten til Prespa-søerne og, indtil moderniseringen af vejsystemet, til den gamle by Kastoria. Den ligger vest for Edessa, nordvest for Kozani og nordøst for Ioannina og Kastorias byer. Uden for de græske grænser ligger den i nærheden af Korçë i Albanien og Bitola i Nordmakedonien. De nærmeste lufthavne ligger mod øst og syd (i Kozani). Bjergene Verno ligger mod sydvest og Varnous mod nordvest.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

GrækenlandSpire
Denne artikel relateret til Grækenland er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump