Fodboldklub

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

En fodboldklub er en som navnet antyder en klub med henblik på fodbold.

Turneringer for klubber[redigér | redigér wikikode]

Liga[redigér | redigér wikikode]

Ligaer består af få til mange klubber, hvor holdene er fordelt efter point. Den klub som ligger øverst, i den bedste liga, når en sæson er forbi, bliver mestre. I ligaer derunder vil typisk de 1-4 øverste rykke op i ligaen over den de spiller i. Og som regel rykker de 1-4 som ligger i bunden af en liga, ned. I Danmark er Superligaen den bedste række. Dernæst kommer 1. og 2. division, og så kommer "kvalifikationen," Danmarksserien og derunder regionale serier, som eksempelvis Københavns-Serien, Lolland-Falsterserien, osv.

Pokalturnering[redigér | redigér wikikode]

Pokalturneringer omfatter alle klubber der tilmelder sig, i et land. Her kan landets dårligste hold risikere at møde de bedste. Alle runder er knock-out, hvilket vil sige at kampen skal afgøres. Ender den med at blive uafgjort i den ordinære spilletid, skal den afgøres i ekstra tid eller straffesparkskonkurrence. Det hold som vinder avancerer til næste runde. Alle kampe bestemmes ved lodtrækning, blandt de tilbageværende hold.

Sådan fortsætter turneringen indtil man har ét hold tilbage – der så bliver pokalmestre. FC København er i skrivende stund (10. juni 2012) forsvarende pokalmestre.

Internationale fodboldturneringer[redigér | redigér wikikode]

Internationale fodboldturneringer er turneringer for hold fra mere end et land. De fleste foregår indenfor samme verdensdel. De største internationale fodboldturneringer i Europa (UEFA) er UEFA Champions League og UEFA Europa League. Vinderen af UEFA Champions League kvalificerer sig til Verdensmesterskabet for klubhold i fodbold, der er en fodboldturnering på kryds af kontinenterne.

Klubstruktur[redigér | redigér wikikode]

En klub består som regel af:

Computerspil[redigér | redigér wikikode]

Der er lavet en hel del computerspil, hvor man skal overtage rollen som manager i en udvalgt fodboldklub. Blandt de mest kendte er Championship Manager og Football Manager. Man har også muligheden i FIFA-spillene.

Fusioner[redigér | redigér wikikode]

I nyere tid vælger mange klubber at fusionere. Dette giver fordele som eksempelvis, at man har en breddere trup og eventuelt også stærkere økonomi. Mange store klubber er faktisk fusioner af ældre klubber. Eksempelvis er F.C. København en fusion mellem Kjøbenhavns Boldklub og B 1903.

Se også[redigér | redigér wikikode]