Fodtennis

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Fodtennis er en sportsgren, der har oprindelse i 1920'ernes Centraleuropa. Boldspillet kan blive spillet både indendørs og udendørs på en bane der er delt af et lavt net og to hold med en, to eller tre spillere. Holdende prøver at score et point ved at ramme bolden med en del af kroppen, undtagen armene, for at få den til at komme over på modstanderens banehalvdel på en måde, hvor det bliver svært eller umuligt at returnere bolden tilbage over nettet.

Fodtennis spilles i dag over store dele af verden, og de to internationale organisationer FIFTA (Federation International Football Tennis Association) og UNIF (Union Internationale de Futnet) rummer medlemmer fra hele verden.

Regler[redigér | redigér wikikode]

I dag spilles fodtennis over net i en højde af 1,1 meter.

  • Single: En spiller, op til to berøringer, en bounce (en berøring på gulvet) og en banehalvdel måler 9,0 x 6,40 m.
  • Double: To spillere, op til 3 berøringer (dog maks en berøring i træk af samme spiller), En bounce hos mænd og to bounce hos kvinder/juniorer, en banehalvdel måler 9,0 x 6,40 m.
  • Triple: Tre spillere, op til tre berøringer (dog maks en berøring i træk af samme spiller), En bounce hos mænd og to bounce hos kvinder/juniorer, en banehalvdel måler 9,0 m x 9,0 m.[1]
Sport Stub
Denne artikel om sport er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ (PDF)Fodtennis reglement. Fodtennis Danmark. 7. oktober 2011. Hentet 2016-03-26.