Fodtennis

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Fodtennis er en sportsgren, der har oprindelse i 1920'ernes Centraleuropa. Boldspillet spilles både indendørs og udendørs på en bane delt af et lavt net. Der er to hold, hvert hold med en, to eller tre spillere. Holdene prøver at score et point ved at ramme bolden med en del af kroppen, undtagen armene. Det gælder om at få bolden over på modstanderens banehalvdel på en måde, hvor det bliver svært eller umuligt at returnere bolden tilbage over nettet.

Fodtennis er en sport der kan dyrkes af alle uanset alder, køn og størrelse. Spillet er især udbredt i Østeuropa, mens det i Danmark kendes mest som et supplement til den tekniske træning i fodboldklubberne. I Danmark dyrkes fodtennis dog også som selvstændig sport. Danmarks største fodtennisklub (KFIF Fodtennis) finder du i København.

Fodtennis spilles i dag over store dele af verden, og de to internationale organisationer FIFTA (Federation International Football Tennis Association) og UNIF (Union Internationale de Futnet) rummer medlemmer fra hele verden.

Historie[redigér | redigér wikikode]

I Danmark startede fodtennis som en organiseret sport i 2008, og i dag eksisterer to selvstændige organisationer. I Fodtennis Danmark har man siden 2015, hvor forbundet blev stiftet, vundet adskillige internationale pokaler. Forbundet arrangerer årligt adskillige stævner og turneringer, herunder danmarksmesterskaberne samt liga.

2017 EM: Bronze i triple (dame)
EM: Bronze i single (dame)
EM: Bronze i triple (mix senior)
EM: Sølv i double (mix senior)
EM: Slutrundens Fair Play Nation
2016 VM: Sølv i triple (dame)
VM: Sølv i double (dame)
VM: Bronze i single (dame)
VM: Slutrundens Fair Play Nation
2015 EM: Sølv i triple (dame)
EM: Bronze i single (dame)

Regler[redigér | redigér wikikode]

I dag spilles fodtennis over net i en højde af 1,1 meter.

  • Single: Én spiller, op til to berøringer, en bounce (en berøring på gulvet). Hver banehalvdel måler 9 x 6,4 meter.
  • Double: To spillere, op til tre berøringer (dog maks en berøring i træk af samme spiller). En bounce hos mænd og to bounce hos kvinder/juniorer. Hver banehalvdel måler 9 x 6,4 meter.
  • Triple: Tre spillere, op til tre berøringer (dog maks en berøring i træk af samme spiller). En bounce hos mænd og to bounce hos kvinder/juniorer. Hver banehalvdel måler 9 x 9 meter.[1]

Det fulde reglement kan findes på Fodtennis Danmarks' hjemmeside (se ekstern henvisning).

SportStub
Denne artikel om sport er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Fodtennis reglement (PDF). Fodtennis Danmark. 7. oktober 2011. Hentet 2016-03-26.