Forsvarsløse dyr

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Robot icon.svg
Denne artikel er oprettet af botten Steenthbot ud fra en ekstern database. Den kan derfor have sproglige fejl eller mangler.
Denne skabelon kan fjernes efter kontrol af indholdet.
Forsvarsløse dyr
Overblik
Genre dokumentarfilm
Instrueret af Erik Ole Olsen
Manuskript af Poul Overgaard Nielsen
Fotografering Erik Ole Olsen
Klip Henny Reichel
Erik Ole Olsen
Udgivelsesdato 1954Rediger på Wikidata
Længde 24 min
Oprindelsesland DanmarkRediger på Wikidata
Tekniske data 267 meter / farve / Tone
Links
i DFI's filmdatabase
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Forsvarsløse dyr er en dansk dokumentarfilm fra 1954 instrueret af Erik Ole Olsen og efter manuskript af Poul Overgaard Nielsen.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Dyremishandling i alverdens afskygninger. Enten på grund af tankeløshed eller uvidenhed. Henvendt til landmanden såvel som kæledyrsejerne.

Eigil Holm: Filmen viser en række eksempler på dyr, der mishandles af mennesker p.gr. af uvidenhed. 1. Børn leger med killing. De sætter elastik på foden, glemmer det, og elastikken medfører skader i foden. 2. Dreng skyder svale med slangebøsse. 3. Kaniner holdes i elendige bure i kolonihaven hos en familie med to småbørn. Om efteråret drager familien hjem til lejligheden, men kaninerne bliver. Naboen lovede at passe dem med vand og mad, men gør det ikke. Kaninerne dør og de rådnende kaniner ses i burene. Politiet optager rapport. 4. Gris i kolonihave i et skur. Den har for lidt plads. 5. Lænkehund i kort lænke og med meget ringe hundehus. Kommentar: Brug aldrig lænke, lav en hundegård. 6. Strejfende hunde jager får. 7. Heste og køer uden læ. 8. Tøjrede køer skal have en grime, der ikke gnaver sår. Filmen viser en god og en dårlig grime. Såret angribes af fluer. 9. Kalv skal transporteres på vognlad. Det vises, hvordan kalven puttes i sæk, så den bliver liggende på ladet. Stående kalve brækker let benene. 10. Køer drives med stok eller ved at vride halen om. Brug i stedet en elektrisk stødgiver. Man ser, hvordan halevrid knækker halen 11. Brug el-hegn i stedet for pigtråd. 12. Brandsikring lovbefalet i stalde. Nedbrændt stald med forkullede køer vises. 13. Manglende klovbeskæring af køer er alvorlig dyremishandling. Forvokset klov vises. Klovbeskæring ses i detaljer (også med tegninger). 14. Heste skal spændes korrekt for. Man kan styre en hest ved at gribe den om tungen. Hestens fødselsdag tatoveres på tungen med en maskine, opfundet af en dyrlæge. Skånsom. Gamle heste må ikke bruges til arbejde, det er dyremishandling.[1]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Denne beskrivelse stammer fra Det Danske Filminstituts Filmdatabase.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

DanskStub
Denne artikel om en dansk film er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Film