Frankie Goes to Hollywood

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Frankie Goes to Hollywood
Information
Genre Synthpop, new wave, dance med flere Rediger på Wikidata
Pladeselskab ZTT Records Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Frankie Goes to Hollywoods hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Frankie Goes to Hollywood var en af de mest kontroversielle og kommercielt succesrige britiske New Wave-grupper i begyndelsen af 1980'erne. Gruppen, der blev dannet i Liverpool, havde sangeren Holly Johnson som frontfigur tillige med Paul Rutherford (kor), Peter Gill (trommer), Mark O'Toole (bas) og Brian Nash (guitar).

Gruppen blev meget omtalt, da BBC forbød, at gruppens debutsingle "Relax" blev spillet på deres radiokanaler. Det skete, mens singlen lå nummer seks på hitlisterne. Singlen endte med at ligge nummer ét fem uger i træk i 1984 og blev den syvendebedst sælgende single i Storbritannien nogensinde (pr. maj 2006). Med opfølgersinglerne "Two Tribes" og "The Power Of Love" blev Frankie Goes to Hollywood den anden gruppe i Storbritanniens hitlistehistorie, der nåede topplaceringen med deres første tre singler (den første gruppe, der opnåede det, var Gerry and the Pacemakers i 1964).

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Albums[redigér | rediger kildetekst]

Studiealbum[redigér | rediger kildetekst]

Opsamlingsalbum[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

MusikgruppeSpire
Denne artikel om en engelsk musikgruppe er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.