Friedrich Hecker

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Friedrich Hecker

Friedrich Hecker.jpg

Personlig information
Født 28. september 1811 Rediger på Wikidata
Angelbachtal Rediger på Wikidata
Død 24. marts 1881 (69 år) Rediger på Wikidata
Summerfield Rediger på Wikidata
Politisk parti Republikanske parti Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Revolutionær, advokat, politiker Rediger på Wikidata
Arbejdssted Mannheim Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Friedrich Karl Franz Hecker, født 28. september 1811 i Eichtersheim, Baden, død 24. marts 1881 i Summerfield, Illinois, var en tysk revolutionsmand.

Han blev 1838 Advokat i Mannheim og valgtes 1842 til andet Kammer, hvor han høi te til den yderligste Opposition; det var ham, som 1845 bragte det siesvig-holstenske Spørgsmaal paa Omtale i Kamret. Da han s. A. tillige med sin Meningsfælle Itzstein besøgte Berlin, blev de udviste herfra. Septbr 1847 var han sammen med G. Struve Leder for Folkeforsamlingen i Offen-burg, hvor det radikale Program fastsattes, og; Marts 1848 begyndte han straks Agitation for at omdanne Tyskland til en Republik. 11. Apr. forsøgte han * endog et Oprør, som dog hurtig blev undertrykket, og han maatte selv flygte til Schweiz og drog Septbr til Nordamerika. Herfra vendte han dog tilbage paa Budskabet om, at der Maj 1849 var udbrudt Revolution i Baden, men naaede kun til Strassburg, da den allerede var forbi, og tyede igen til Nordamerika, hvor han bosatte sig som Landmand i Illinois. Ved Præsidentvalgene 1856 og 1860 var han en virksom Agitator bl. Tyskerne for det republikanske Parti, og da Borgerkrigen udbrød 1861, førte han et tysk Regiment, først i Missouri, senere i Kentucky; en Tid lang førte han endog en Brigade, men tog Afsked 1864, da han ikke blev forfremmet. Efter at hans Forvisning fra Baden var hævet 1868, gjorde han 1873 et Besøg i Tyskland, men fandt sig ikke tilpas her og drog tilbage til Nordamerika.

Friedrich Hecker.


Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.