Furry

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med afsnitsinddeling, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Furries ved Otakuthoni 2014

Furry er en Subkultur, som generelt interesserer sig for antropomorfisme og dyre-lignende figurer, som er tillagt menneskelige egenskaber.[1] Fænomenet startede, ifølge fandom historiker Fred Patten, ved en science-fiction konvention i 80'erne. [2]

I dag er furries mest set som en internetkultur, der af mange er misforstået som en subkultur, men er nærmere en superkultur, hvor folk der har mange forskellige synsvinkler på hvad at være furry er, mødes og udveksler erfaringer og nyder glæden ved at være sammen. Man kalder disse sammenkomster "Meetups". Meetups er når flere individer mødes for at snakke og diskutere emnet furry.

Det spænder så vidt som at være interesseret i tegneserier, historier, film, myter og andet, til at føle at man har en sjæl fra et dyr, der er fanget i en menneskekrop. Hvad folk for det meste forbinder med furries, er folk der klæder sig ud som og går rundt med haler, øre eller komplette kostumer til fester, konferencer eller meetups.

Furry er for det meste anthropomorfisk dyr (anthro). Dvs. et dyr med menneskelige egenskaber. Det kunne være en ræv. Ræven har krop som et menneske, arme, ben osv, men den har det "rævede" hoved og måske også halen, pels osv. Nogle vælger dog også at gå helt ned til at være det dyr de vil være, uden modifikationer, men med en menneskelig forstand Narnia.

Mange skriver digte eller laver tegninger af andres – eller sin egen fursona. De fleste furries er meget kreative.

Udtryk som man ofte støder på i Furry-kulturen[redigér | redigér wikikode]

  • Furvert': Sammentrukket ord af "Furry" og "Pervert" – bruges om dem der tænder seksuelt på "Furry"
  • Fursuits: kostume af sin egen fursona, eller bare en tilfældig anthro
  • Yiff: Betegnelse brugt om den erotiske side af Furry kulturen
  • Fur artist: Kunstner der bruger anthropomorphiske dyr som oftest brugte motiv.
  • Fur meet: Folk med tilknytning til furries, som mødes over f.eks. nettet for at tegne, snakke, hygge eller lign. med hinanden.
  • Fur Cons: Specielt afholdte konventioner hvor furries fra hele verden kan mødes og indgå i fælles aktiviter (F.eks: – Anthrocon og – EuroFurence)
  • Giftart/fanart: Tegninger lavet specielt til en furry man er fan af, eller bare beundrer.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Staeger, Rob (July 26, 2001). "Invasion of the Furries". The Wayne Suburban. Hentet 2009-05-20. 
  2. ^ Patten, Fred (2012-07-15). Retrospective: An Illustrated Chronology of Furry Fandom, 1966–1996. Flayrah. Hentet 2012-07-15.