Gabriele Burgstaller

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gabriele Burgstaller
20. århundrede

Gabi Burgstaller.jpg

Personlig information
Født 23. maj 1963 Rediger på Wikidata
Niederthalheim Rediger på Wikidata
Politisk parti SPÖ Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Salzburg Universitet Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Politiker Rediger på Wikidata
Arbejdssted Salzburg Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Gabriele Burgstaller (også Gabi Burgstaller) (født 23. maj 1963 i Penetzdorf/Niederthalheim i Oberösterreich) er en østrigsk politiker. Hun er delstatsforkvinde i delstaten Salzburg og opstiller for SPÖ.

Efter studentereksamen på gymnasiet i Gmunden og et års udlandsophold i England studerede Burgstaller retsvidenskab på Salzburg Universitet. Fra 1987 til 1989 var Gabu Burgstaller assistent ved Institut for Forfatnings- og Forvaltningret samt ved Institut for retssociologi i Salzburg. Mellem 1989 og 1994 arbejdede hun som forbrugerrådgiver ved Arbejderkammeret i Salzburg.

Den politiske løbebane begyndte i 1994, da hun blev valgt til Salzburgs landdag og blev her formand for SPÖ's gruppe i landdagen. Den 27. april 1999 blev Burgstaller valgt til delstatsråd for kvinder, byggeri, erhverv, forbrugerbeskyttelse og trafik. Den 31. marts 2001 blev hun valgt til formand for SPÖ i delstaten Salzburg, og hun er for tiden også stedfortrædende formand i det landsdækkende parti.

Landdagen i Salzburg valgte Burgstaller den 25. april 2001 til stedfortræder for delstatsformanden Franz Schausberger.

Ved valget til Landdagen i Salzburg den 6. marts 2004 lykkedes det hende for første gang at skaffe SPÖ flertal i den ellers siden 1945 ÖVP-dominerede delstat. Den 28. april 2004 blev hun valgte til delstatsforkvinde af Salzburgs landdag og var dermed den første kvinde i Salzburg, der beklædte denne post. Som delstatsforkvinde er Gabi Burgstaller i delstatsregeringen ansvarlig for uddannelse, skoler, sundhed, sygehuse, katastrofeberedskab, brandvæsen, videnskab og forskning, kvinder og Europa.

Gabi Burgstaller blev den 5. juli 2003 gift med Anton Holzer og lever i Hallein.

Burgstaller er i 2007 tildelt æretegnet Großes Goldenes Ehrenzeichen am Bande für Verdienste um die Republik Österreich

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]