Galningene fra Dnipropetrovsk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

Galningene fra Dnipropetrovsk (ukrainsk: Дніпропетровські маніяки, tr. Dnipropetrovski manijaki; russisk: Днепропетровские маньяки, tr. Dnepropetrovskije manjaki) er et populært udtryk anvendt i medier om 2 mordere på 19 år, der begik 21 brutale mord i juni og juli i 2007 i Ukraine. En af de 21 videoer røg på Internettet. Alle mordene var begået med enten hammer, koben eller skruetrækker.

Mordene[redigér | redigér wikikode]

Det første mord bliver begået den 25. juni 2007 på en 33-årig kvinde, Ekaterina Illchenko, der var på vej hjem fra teselskab med en veninde. Hun blev slået ud med hammer og derefter dræbt. Offeret blev fundet af Ekaterinas mor.

Kun en time senere, blev det næste offer angrebet. En ung hjemløs der var påvirket af alkohol, Roman Tatarevich, som sov på en bænk. De havde denne gang gået hårdere til værks, da han bleve slået op til 12 gange med hammer i ansigtet.

1. juli blev den 26-årige Evgeniya Grischenko og Nikolai Serchuk, fundet myrdede i en by nær Novomoskovsk.

6. juli, om natten, blev yderligere tre mord begået. Det første offer var 16-årige Egor Nechvoloda, der var på vej hjem fra en natklub. Da hans mor fandt ham timer senere var ansigtet ugenkedeligt. Elena Shram på 28-årig var næste offer. Elena blev slået flere gange i hovedet med hammeren, også gjort ugenkendelig. Senere samme nat blev Valentina Hanzha, mor til tre, slået ned og myrdet.

7. juli blev to 14-årige drenge angrebet mens de fiskede. Andrei Sidyuck blev dræbt, mens den anden undslap.

12. juli blev en 48-årig, kræftramt mand, Sergei Yatzenko, der var på vej hjem på sin motorcykel. Da han kom kørende stoppede Igor og Viktor ham, og da han steg af motorcyklen og kom tæt nok på, blev han slået ned med hammeren. De trak ham ind i en skov og myrdede ham med ham med en hammer. Hans ansigt var ugenkedeligt. Liget blev fundet 3 dage senere. Videoen, der var blevet optaget af mordet, blev senere lagt ud på Internettet.

Yderligere tolv mord skete mens flere fandt sted samme dag. Ofrene blev tydeligvis tilfældigt udvalgt. Mange var sårbare, som kvinder, børn, ældre, alkoholikere, handikappede og vagabonder. De fleste ofre blev dræbt med værktøj, f.eks. hammere og stålrør. Oftest gik det ud over ofrenes ansigter. Mange af ofrene var også lemlæstet og tortureret, nogle af ofrene havde fået øjnene stukket ud, mens de stadig var i live. Et af ofrene var en gravid kvinde, hvis foster blev skåret ud. Der var ingen tegn på seksuelt overgreb. Nogle af ofrene blev frarøvet deres mobiltelefoner og andre genstande.

Dom[redigér | redigér wikikode]

En person blev idømt 9 års fængsel for 2 røverier begået i den ene morders bil. Selv udtalte han efterfølgende “hvis jeg vidste hvad de to var i stand til at gøre, ville jeg ikke nærmere mig dem om jeg så havde en pistol for hovedet”. De to mordere blev idømt livstid.

Motivation[redigér | redigér wikikode]

Anklageren har ikke kunnet etablere et motiv bag drabene, men lokale medier rapporterede at de planlagde at blive rige på drabene. En af de mistænktes kæreste sagde at de ville lave 40 videoer af deres drab, som de havde en aftale om at sælge til "en rig udenlandsk hjemmesideejer" der bestilte 40 "snuff videos". Der er dog intet bevis på dette. Andre mente at de dræbte for underholdningens skyld

Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.