Ganges

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ganges-floden med bifloder.

Ganges er en flod i det nordlige Indien og Bangladesh. Floden har en lang historie som hellig i Indien, hvor den omtales som "den hellige Ganga". Ganges øvre løb udgøres af Bhagirathi, som er en smeltevandsflod, der udspringer af Gangotrigletsjeren i Himalayabjergene. Denne flod flyder sammen med Alaknandafloden nær Deoprayag og danner derved Gangesfloden. Herfra løber floden over de store sletter i det nordlige Indien - Gangessletten. Undervejs deler floden sig i et væld af bifloder, eksempelvis Padma-floden, som løber ind i Bangladesh, hvor den flyder sammen med Jamunafloden, en biflod til Brahmaputrafloden. Ganges udmunder i Den Bengalske Bugt.

August er den måned, hvor der er mest vand i floden.

Hinduer anser vandet i Ganges for at være spirituelt rent og rensende, hvorfor de anser det for rensende at bade i Ganges.

VandløbSpire
Denne artikel om et vandløb eller en er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi
Indisk geografiSpire
Denne artikel om indisk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 22°05′00″N 90°50′00″Ø / 22.0833°N 90.8333°Ø / 22.0833; 90.8333