Georg Brustad

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
George Antonio Brustad

Georg Antonius Brustad (23. november 1892 i Kristiania17. marts 1932 i Oslo) var en norsk sportsudøver som deltog under de olympiske lege 1912 i Stockholm.

Brustad vandt en bronzemedalje i gymnastik under OL 1912 i Stockholm. Han var med på det norske hold som kom på en tredje og sidsteplads i holdkonkurrencen i mangekamp, svensk system efter Sverige og Danmark. Der var kun tre hold fra tre lande som var med i konkurrencen som blev afholdt på Stockholms stadion.

Brustad var også bokser, bokseinstruktør og boksedommer. Han vandt en guldmedalje i vægtklassen mellemvægt i NM 1916 og i sværvægt i NM 1917 og NM 1918. Han boksede i alt 22 kampe som profesjonel.

Brustad var bokseinstruktør og træner for flere af 1920'erne store boksere, bl.a. Pete Sanstol, Otto von Porat, Edgar Norman Christensen, Haakon Hansen, Sverre Sørsdal, Aage Steen, Johannes Røhme med flere. Han var holdleder og træner for bokserene under OL 1920 og OL 1924.

Brustad repræsenterede Oslo Turnforening og etablerede senere Den Private Bokseklub. Han var boksedommer ved en række professionelle kampe i Norge, Sverige og Danmark. Han var redaktør på Atletjournalen og var aktiv skribent ved tidsskriftet Idrætsliv. Brustad er forfatter af kapitlet om boksning i Træningsboken fra 1918 og af boken Boxedommeren som kom i 1922. Han skrev kapitlet om boksing i Idrætsboken fra 1923 som også kom ud som et særtryk i bogen boksning i 1924.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Bokser Stub
Denne biografi om en bokser er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Artikelstump