Gibson SG

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gibson SG

Gibson SG Special Faded
Producent Gibson
Produktionsperiode 1961-nu
Konstruktion
Kropstype Solid
Materialer
Krop Mahogni
Løn
Hals Mahogni
Løn
Gribebræt Rosentræ, Ibenholt eller Løn
Elektronik
Pickup(s) 1,2 eller 3 Humbuckers
1 eller 2 P-90'ere
Farver
Cherry, Ebony, Naturlig, diverse specielle farver og bursts

Gibson SG er en elektrisk guitar, der blev introduceret i 1961, da Gibson-firmaet mente, at deres Les Paul model (fra 1952) var forældet. Oprindeligt blev den nye guitar også kaldt en Les Paul og erstattede helt den guitar, som i dag kendes som en Les Paul. Les Paul selv var ikke særlig glad for den nye guitar, som han mente blot var en billigere version af 'hans' guitar og med en tyndere lyd. I 1962, da Les Paul ikke længere havde kontrakt med Gibson, blev denne nye Les Paul guitar omdøbt til SG, en forkortelse for Solid Guitar.

SG guitaren er meget tyndere end Les Paul guitaren og vejer meget mindre. Selv om det varierer meget med årgangen, har SG'en også typisk en tyndere hals end Les Paul'en. I modsætning til Les Paul'en har SG'en også to cutaways, men har dog den samme elektronik – to humbucker pick-upper.

SG'en har en anderledes lyd end Les Paul guitaren, da den var designet mere som en rock guitar, snarere end som jazz guitar. Lyden af en SG er klarere og med mere diskant end en Les Paul, og den har været temmelig populær siden den blev introduceret, selv om den oprindelige Les Paul guitar blev genudgivet sidst i 60'erne.

Guitarister, kendt for at bruge SG[redigér | rediger kildetekst]

Wikimedia Commons har medier relateret til:
MusikinstrumentSpire
Denne artikel om et musikinstrument er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Musik