Gigi D’Agostino

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gigi D’Agostino
Gigi1.jpg
Luigi di Agostino ved en optræden i Rimini sommeren 2005.
Information
Pseudonym Gigi D'Agostino Rediger på Wikidata
Født Luigino Celestino di Agostino Rediger på Wikidata
17. december 1967 (53 år)
Torino Rediger på Wikidata
Statsborger Italien Rediger på Wikidata
Sprog Italiensk Rediger på Wikidata
Genre Latin jazz, italodance Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Dj, sanger, musikproducent, radiovært, komponist, pladeartist Rediger på Wikidata
Pladeselskab Arista Records Rediger på Wikidata
Signatur
Gigi D'Agostino signature.jpg
Eksterne henvisninger
Gigi D’Agostinos hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Luigi di Agostino (født 17. december 1967) er en italiensk musiker født i Torino, Italien. Han anses af mange for at være skaberen af genren Mediterranean Progressive. Oprindeligt startede han som murer, og han reparerede også tennisbaner, men i starten af 1990'erne valgte han at fokusere 100% på musikken. I 1994 udkom hans første single "Noise Maker Theme". Det var en single på vinyl med et nummer på hver side. B-siden er nummeret "Catodic Tube", som er lavet af Gigi D'Agostino, men hvor kunsternavnet er Daniele "Gas" Maffei. Senere, i 1996, startede han et samarbejde med Mauro Picotto, og de lavede hittet "Angel's Symphony". Mauro Picotto og Gigi D'Agostino arbejde sammen nogle år, men besluttede så at gå hver til sit med hver deres egen stil.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Fra 1997 til 1999 lavede han bl.a. numre som Gin Lemon,Your Love (Elisir), Another Way, Bla Bla Bla, La Passion, The Riddle og L'Amour Toujours. Bla Bla Bla og L'Amour Toujours er de eneste numre, som har været rigtig populære i Danmark, og videoerne spilles stadig på de danske musik TV-kanaler.[kilde mangler]

I 2000 udgav han Tecno Fes Vol. 1 og Tecno Fes Vol. 2, som blev virkelig populære. Un Giorno Credi var et populært nummer og blev spillet meget på de italienske klubber. Man regnede med, at Un Giorno Credi kom som single, men det blev aldrig en realitet.

Der har siden 2003 været en lang pause uden udgivelser i Danmark. Singlen i 2003 hed Silence. I august 2006 udkom singlen I Wonder Why udgivet af Disco:Wax.

Fredag den 2. marts 2007, optrådte Gigi D'Agostino live på The Plaze i Nykøbing Falster og dagen efter på Dampmøllen i Thisted.

I 2007 udgav han to album. Det ene var "Lento Violento ...e altre storie" og det andet var "La Musica Che Pesta", som han udgav under navnet Lento violento Man. Begge albums er 2CD.

I 2008 turnerede Gigi D'Agostino i Italien med flere DJ Sets/koncerter om måneden. Indtil videre har han udgivet dobbeltalbummet "Suono Libero" med nye versioner af tidligere numre samt hele nye numre som ellers kun kendes fra "Il Cammino di Gigi D'Agostino" (hans radioprogram på radiostationen m2o). CD 1 indeholder italo og CD 2 er Lento Violento-numre, hvor Gigi D'Agostino bruger et af sine mange alias: Dottor DAG.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

MusikSpire
Denne musikrelaterede biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi