Gråbrødre Kloster (Næstved)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Gråbrødre Kloster. (Se også artikler, som begynder med Gråbrødre Kloster)

Gråbrødre Kloster var et franciskanerkloster i Næstved cirka 1240-1536, hvor Axeltorv senere kom til at ligge. Det blev oprettede grevinde Ingerd af Regenstein. I 1533 blev klostret besat af Mogens Gøye og byens borgere. Efter reformationen blev klostret skænket til byen af kong Christian 3., hvorefter det blev revet ned. Den tilhørende kirke blev ligeledes fjernet i 1553, og der blev opstillet en kag, hvor kirkens alter tidligere havde stået.[1]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Brande, Niels (31. maj 2016). "Axeltorv". Ugebladet Næstved. Sjællandske Medier. {{cite news}}: |access-date= kræver at |url= også er angivet (hjælp)
Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.