Grønnegades Kaserne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.

Grønnegades Kaserne er en tidligere kaserne i Næstved, der nu under navnet Grønnegades Kaserne Kulturcenter er Sydsjællands største kulturcenter.

Kasernen var aktiv, og blev brugt af fodfolk og rytteri i perioden 1799 til 1977.

Kasernen er opført til Sjællandske Rytterregiment og var fra 1816 brugt af Sjællandske Lansenérregiment, fra 1842 4. Dragonregiment og fra 1923 Pansertroppernes Befalingsmandsskole.

Med egne scener, Grafisk Værksted og Galleri, egnsteater, Talentskole og Børnekulturhusets værksteder er Grønnegades Kaserne Kulturcenter Næstved Kommunes kulturelle hjerte, og huser mange forskellige grupper og foreninger, og lægger lokaler til aktiviteter i bl.a. Vershuset, Næstved Jazzklub og Næstved Teaterforening.

På stedets store scene i Ny Ridehus, arrangerer Grønnegades Kaserne Kulturcenter hvert år mange koncerter hvor musikgenrerne er bredt repræsenteret, men rammerne for professionel scenekunst udfordres også, og derfor er der bl.a. særligt fokus på Nycirkus.

Næstved Kommune overtog Grønnegades Kaserne i 1978, og i 2002 indviedes Foyer-tilbygningen til den nyrenoverede koncertsal Ny Ridehus ved besøg af H.k.h. Kronprins Frederik. Byggeriet ifm. Ny Ridehus var delvist finansieret af Næstved Kommune, samt vundne midler fra Lokale- og Anlægsfondens udskrevne konkurrence om "fremtidens forsamlingshus". Tilbygningen lader publikum ind via enten byterrassen eller Kvægtorvet, og indgravet i Sandbjerget ledes man til selve koncertsalen i Ny Ridehus.

Selve Ny Ridehus er fra 1898, Gl. Ridehus fra 1799.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
MilitærStub
Denne artikel om militær er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.


Koordinater: 55°13′54.94″N 11°45′46.41″Ø / 55.2319278°N 11.7628917°Ø / 55.2319278; 11.7628917