Grevinderne international show team Denmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Grevinderne internationale show team er et dansk performance gymnastikhold bestående af 100 elitepigegymnaster og artister i alderen 6 - 22 år.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Holdet blev oprettet som koncept af Allan Andersen i 1984 under Greve Gymnastik, men flyttede til Karlslunde Idrætsforening i 1987. I 2017 flyttede Allan Andersen Grevinde konceptet til Gadstup Gymnastik hvor holdet har tilhørsforhold i dag.

Grevinderne består af ca. 100 udtaget elitegymnaster fra 6 - 22 år der træner i Ramsøhallen, Gadstup 4 - 5 gange om ugen. Grevinderne har deltaget i 176 teamgym-konkurrencer nationalt og internationalt i alle aldersklasser og vundet mere end 87 medaljesæt med både sjællands- og danmarksmesterskaber i flere omgange. Holdet har desuden været på 39 udlandsrejser og besøgt 39 lande på tre kontinenter, hvor det har opført mere end 800 shows. Holdet har deltaget i tv-programmer i otte lande. Som et af de første gymnastikhold var Grevinderne med i DR Talentshow og blev udtaget til Life Shows-udsendelserne.

Grevinderne har også deltaget i syv FIG internationale Gymnastrada og syv Skandinavien-evenings arrangeret af de fire nordiske lande samt deltaget i FIGs Gym for Life (det uofficielle VM for showhold) i Sydafrika 2013, hvor holdet vandt sin gruppe og kom i finalen. Det deltog igen i OSLO 2017 med to hold. Holdet har vundet flere internationale showkonkurrencer som "British Ministrada" i Liverpool og GOLDEN medal i USA, Gym4life i Sydafrika og Norge. Grevinderne har deres eget Aspirant og eget Talenthold, hvor talenterne til Eliteholdet udvikles. Holdet trænes af 14 ledere og ungleder der alle i mange år har haft tilknytning til holdet. Grevinderne har i mange år afholdt Grevinde CAMPS, en gymnastikcamp for unge gymnaster, om sommeren. Holdet trænes af 16 instruktører og ungledere der har været med holdet i mange år. Holdet har tilknyttet en Støtteforening der hjælper holdet med praktiske ting omkring holdet.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg