Guča Trompetfestival

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Guča trumpeterstatue

Guča Trompetfestival (også kendt som Dragačevski sabor; serbisk: Драгачевски сабор) er en årlig festival for brassbands i byen Guča, i nærheden af den større by Čačak,[1] i Dragačevo-regionen i det vestlige Serbien. Guča ligger en tre-timers busrejse fra hovedstaden Beograd.

300.000 besøgende tager til den lille by med omtrent 2.000 indbyggere hvert år, både fra Serbien og udlandet.[2] Udskillelsesrunder tidligere på året betyder, at kun et par dusin bands får kommer til at konkurrere. Den officielle festival i Guča er opdelt i tre dele. Fredagens åbningskoncert, lørdagsaftenens fester og søndagens konkurrencer. Fredagens koncerter afholdes ved indgangen til den officielle Guča Trompetfestivals bygning. I denne begivenhed deltager tidligere vindere, og hvert band kommer til at spille tre melodier, mens folkedansere, alle iklædt lyse strikkemønstre, danser kolo- og horadanse foran et opildnet publikum.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Kildehenvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Ljubisa Bojic (14. september 2006). "Serbia: Guca and Exit Music Festivals". globalvoices.org. Hentet 22. maj 2011. 
  2. ^ "Guča madness in Serbia" (engelsk). guca.rs. Hentet 22. maj 2011. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Kunst og kulturSpire
Denne artikel om kunst eller kultur er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
SerbienSpire
Denne artikel relateret til Serbien er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump

Koordinater: 43°46′35″N 20°13′55″Ø / 43.7764°N 20.2319°Ø / 43.7764; 20.2319