Guillaume Gille

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Guillaume Gille
Personlig information
Fulde navn Guillaume Alain Gille
Født 12. juli 1976
Valence, Frankrig
Højde 192 cm.
Vægt 92 kg.
Klubinformation
Positioner Playmaker
Nuværende klub HSV Hamburg
Trøjenummer 15 for HSV/ 5 for landsholdet

Portal:Håndbold

Guillaume Alain Gille (født 12. juli 1976 i Valence, Frankrig) er en tidligere fransk håndboldspiller, nu træner, der blandt andet har spillet for den tyske Bundesliga-klub HSV Hamburg, sammen med sin lillebror, Bertrand Gille. Gille skiftede til Hamburg i 2002 og spillede før da for Chambéry Savoie i sit hjemlands bedste liga.

Han er nuværende træner for Frankrigs herrelandshold i håndbold, en post han var besiddet siden 2020.

Landshold[redigér | rediger kildetekst]

Gille var en del af det franske landshold, der blev verdensmestre i 2001 efter finalesejr over Sverige. Ved EM i 2006 vandt han ligeledes guld, denne gang efter at franskmændene besejrede Spanien i finalen. Han var desuden med til at vinde guld ved OL i Beijing 2008, VM 2009 i Kroatien og EM 2010 i Østrig. Han var derfor med på det hold, der lavede et hattrick. Det var første gang, et herrelandshold nogensinde har gjort det.

Privat[redigér | rediger kildetekst]

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Familie[redigér | rediger kildetekst]

Guillaumes forældre hedder Francoise og Jean-Claude Gille. Han har to brødre, der også spiller professionel håndbold: Hans lige så kendte lillebror er Bertrand Gille, og den knap så kendte lillebror Benjamin Gille, der til daglig spiller i hjemlandet Frankrig for Chambéry Savoie HB.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]