Bertrand Gille

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bertrand Gille
Personlig information
Fulde navn Bertrand Fabien Gille
Født 24. marts 1978
Valence, Frankrig
Højde 187 cm.
Klubinformation
Positioner Stregspiller
Nuværende klub HSV Hamburg
Trøjenummer 14 for HSV/6 for landsholdet

Portal:Håndbold
Bertrand Gille

Bertrand Fabien Gille (født 24. marts 1978 i Valence, Frankrig) er en fransk håndboldspiller. Han spiller til dagligt for den tyske Bundesliga-klub HSV Hamburg, hvor hans storebror Guillaume Gille er blandt spillerne. Gille skiftede til Hamburg i 2002, og spillede før da for Chambéry Savoie i sit hjemlands bedste liga.

Barndom[redigér | rediger kildetekst]

Bertrand Gille er søn af Francoise og Jean-Claude Gille. To år tidligere var hans storebror, Guillaume Gille kommet til verden. Bertrand begyndte at spille håndbold, da han var 6 år gammel, hvor han startede i samme klub som sin bror, Guillaume, nemlig HSC Loiriol. Faderen, Jean-Claude Gille, var træner i klubben. I 1982 kom lillebror, Benjamin Gille til verden.

Landshold[redigér | rediger kildetekst]

Bertrand Gille var en del af det franske landshold, der blev verdensmestre i 2001 efter finalesejr over Sverige. Ved EM i 2006 vandt han ligeledes guld, denne gang efter at franskmændene besejrede Spanien i finalen. Han var også med, da Frankig vandt OL-guld i Beijing, Kina. Bertrand Gille blev endvidere udtaget til EM i Østrig. Han scorede 8 mål i 3 kampe. Efter EM 2010 i Østrig fik Bertrand Gille en mindre skade i hælen. Det viste sig, at han ikke var helt klar til håndbold efter sin genoptræning, og han holdt en pause på cirka en måned. Han fik sit comeback 7. marts 2010 i en Champions League-kamp mod Croatia Zagreb.

Privat[redigér | rediger kildetekst]

Bertrand Gille er gift med Raphaelle, og har tre børn: Tao, Zora og Máe. Sønnen, Tao, er født i 2003, Zora er født i 2005, og Máe er født i 2007.

Familie[redigér | rediger kildetekst]

Bertrand har to brødre, der også spiller håndbold. Først hans lige så kendte storebror, Guillaume Gille og så hans fire år yngre lillebror, Benjamin Gille. Gille spiller sammen med Guillaume Gille i HSV Hamburg. De to brødre har spillet sammen lige siden de begge var små. De begge to er kendt for deres sammenhold i håndboldverdenen. De har spillet sammen på landsholdet siden 1997. [1] De holder begge øje med hinanden på håndboldbanen, og de har begge udtalt, at de har et "falkeblik", når det kommer til det at holde øje med brormand. Guillaume har udtalt: "Som brødre er vi sådan. Jeg lider med ham, han med mig." [2]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Arkiveret kopi". Arkiveret fra originalen 2. februar 2010. Hentet 11. marts 2010.
  2. ^ "Ich leide mit ihm – er mit mir" http://www.abendblatt.de/sport/article710771/Ich-leide-mit-ihm-er-mit-mir.html

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]