Gustav Hansen (billedkunstner)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For andre personer med navnet Gustav Hansen, se Gustav Hansen.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Gustav Hansen
Født 5. november 1925 Rediger på Wikidata
Odense Rediger på Wikidata
Død 15. januar 2017 (91 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Det Kongelige Danske Kunstakademi Rediger på Wikidata
Elev af Olaf Rude, Kræsten Iversen, Aksel Jørgensen Rediger på Wikidata
Medlem af Corner (kunstnersammenslutning) Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Kunstmaler Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Oscar Carlsons Præmie Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Karl Gustav Hansen, kaldet Gustav Hansen, (født 5. november 1925 i Odense, død 15. januar 2017) var en dansk maler og billedkunstner. Han var søn af Martha Augusta Andersen og smed og maskinarbejder Johannes Andreas Hansen.

Gustav Hansen indledte sin forberedelse til Kunstakademiet under Erling Frederiksen. Studerede derefter på Kunstakademiet i København 1949-56, herunder på malerskolen under Kræsten Iversen, Aksel Jørgensen og Olaf Rude og på grafisk skole under Holger J. Jensen.

Gustav Hansens foretrukne motiver var landskaber, blomster og opstillinger i en naturalistisk stil med en vis forenkling af formen og med en vis inspiration af impressionismens korte strøg og prikker.

Gustav Hansen har gentagne gange udstillet på Kunstnernes Efterårsudstilling, Charlottenborg, Corner og Den Fynske Forårsudstilling. Derudover har han deltaget i udstillinger herunder separatudstillinger i Kunsthalle Rostock, Danske Grafikere, Kunstnere for fred, Tårnby Rådhus, Sophienholm og Huset i Asnæs.

Gustav Hansen har modtaget en række legater m.m. Herunder Carlsons Præmie i 1966, J.R. Lund i 1970, Louis Nielsen i 1970, Aug. Schiøtt i 1971, Poul S. Christiansen i 1971, 1977, Akademiet i 1972 og Herman Madsens Mindelegat i 1985.

Gustav Hansen var medlem af Kunstnersammenslutningen Corner.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]