Haderup Omfartsvej

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome globe current event.svgDenne artikel beskriver en fremtidig begivenhed
Denne artikel eller sektion handler om planlagt eller forventet fremtidig begivenhed.
Der kan forekomme spekulativ information, og indholdet kan ændres dramatisk når begivenheden nærmer sig og mere information bliver tilgængelig.
Haderup Omfartsvej
34
Basisdata
Længde: 7,5 km
Regioner: Midtjylland

Haderup Omfartsvej er en kommede omfartsvej vest om Haderup, vejen forventes at blive en 2+1 sporet motortrafikvej og bliver en del af primærrute 34.

Omfartsvejen starter i Herningvej syd for Haderup, den forsætter derefter tæt forbi Nordre Feldborg Plantage, og forsætter derefter vest om Haderup. Den passerer primærrute 16 (Viborgvej), der går imellem Viborg og Holstebro. Motortrafikvejen ender i Herningvej nord for Haderup.

Vejdirektoratet blev i februar 2012 færdig med en forundersøgelse om en mulig opgradering af primærrute 34 mellem Herning og Skive til en motortrafikvej eller en tosporet landevej, i forundersøgelsen forslog Vejdirektoratet tre linjeføringer.

  1. Motortrafikvej (2 sporet) vest om Haderup.
  2. Landevej (2 sporet) vest om Haderup (mere bynær)
  3. Landevej (2 sporet) trafikken føres stadig igennem Haderup, nord for byen kobles vejen direkte på Herningvej mod Skive.

Den 24. juni 2014 blev regeringen og oppositionen enige om en grøn trafikaftale, i aftalen blev partierne enig om at afsætte ca. 250 millioner DKK til en omfartsvej ved Haderup. Når VVM-redegørelse er færdig senere i 2014, vil forligspartierne beslutte hvad for en linjeføring der skal vedtages. [1]

Den 26. august 2016 blev regeringen og oppositionen enige om en ny trafikaftale, i aftalen blev partierne enig om at tilfører ca. 41,5 millioner til de allerede eksisterende 245,5 millioner som der var afsat i trafikaftalen fra 2014, som skulle bruges til en ny omfartsvej ved Haderup. Vejen bliver en 2+1 sporet motortrafikvej med en tilladt hastighed på 100 km/t, og forventes færdig i 2020.[2]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Arent, Torben (25. juni 2014). "To jyske byer får omfartsvej". FDM. Hentet 9. juli 2014. 
  2. ^ Meinby Sørensen, kenneth (26. august 2016). "Haderup får 287 millioner kroner til omfartsvej". Herning Folkeblad. Hentet 28. august 2016. 
TrafikStub
Denne trafikartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.