Hallowed be thy name

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

"Hallowed Be Thy Name" er en sang, der oprindelig blev skrevet af Steve Harris til et album fra 1982, The Number of the Beast med Iron Maiden. Vokalen bliver udført af Bruce Dickinson. Den er senere indspillet i liveversioner på Live After Death, A Real Dead One, og Flight 666 og har siden 1983 været et fast indslag ved Iron Maidens liveoptrædener.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Sangen handler om en person, der skal hænges. I starten er personen ikke bange, men efterhånden indser han, at han rent faktisk er rigtig bange for at dø. Kompositorisk er den i starten stille og i langsomt tempo, mens der bliver sunget om at personen bliver ført hen til galgen. Efterhånden som denne nærmer sig galgebakken, stiger intensiteten og tempoet, og personen begynder at spørge sig selv hvorfor han græder, og om der mon er sket en fejl. Han ønsker at det hele er en drøm. Da personen til sidst i sangen bliver hængt, bliver der sunget 'helliget blive dit navn' to gange, hvorefter han dør, tempoet falder og sangen slutter.

Omtale[redigér | rediger kildetekst]

Bruce Dickinson har udtalt at sangen er 'fantastisk' og at når bandet spiller nummeret live, er det som at fortælle en film til tilskuerne.[1]

Hallowed be thy name er blevet omtalt som en af de bedste heavy metal-kompositioner nogensinde [2], ligesom albummet sangen blev skrevet til, af mange anses for at være et af de bedste og mest indflydelsesrige heavy metal-albums nogensinde.

Musikere[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Classic Albums: Iron Maiden – The Number of the Beast (DVD). Eagle Vision. 4. december, 2011.
  2. ^ ["[https://web.archive.org/web/20080715013259/http://digitaldreamdoor.nutsie.com/pages/best_metal-songs.html Arkiveret] 15. juli 2008 hos [[Wayback Machine]][[Kategori:Sider med Webarchive-skabelon som henviser til Wayback Machine]] Best Metal Songs". Arkiveret fra originalen 14. juli 2011. Hentet 23. september 2011. {{cite web}}: Ekstern henvisning i |title= (hjælp); Konflikt mellem URL og wikilink (hjælp) Arkiveret 15. juli 2008 hos Wayback Machine Best Metal Songs]