Hannibal Lecter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hannibal Lecter
De fleste kender Hannibal Lecter gennem fremstillingen af Anthony Hopkins.
Information
Skabt af Thomas Harris
Spillet af Brian Cox (Manhunter)
Anthony Hopkins (Ondskabens øjne, Hannibal, Den Røde Drage)
Gaspard Ulliel (Hannibal Rising)
Aaran Thomas (barn; Hannibal Rising)
Mads Mikkelsen (Hannibal)
Kaldenavn Hannibal the Cannibal
The Chesapeake Ripper
Il Mostro di Firenze
Alias Lloyd Wyman
Dr. Fell
Mr. Closter
Miss Hester Mofet
Fødselsdag 20. januar 1933 (30. januar 1936/1938 på film)
Køn Mand
Arbejde Psykiater, kirurg (tidligere)
Nationalitet Litauisk-født, naturaliseret fransk
Franchise Hannibal Lecter

Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter (født 1933 i Litauen) er en fiktiv person, der optræder i romaner af den amerikanske forfatter Thomas Harris samt i filmatiseringerne af disse. Hannibal Lecter er en uhyggeligt klog person, uddannet psykiater, der i flere omgange bliver bedt om at hjælpe med politiets opklaringsarbejde, selvom han selv er kannibal og seriemorder.

Hannibal Lecter spilles af Anthony Hopkins i filmene Ondskabens Øjne, Den Røde Drage, Hannibal og Brian Cox i filmen Manhunter, som er den første film om Hannibal Lecter.

I bogen Red Dragon, filmatiseret som Manhunter (1986) og genindspilningen Den Røde Drage (2002), bliver Hannibal Lecter fanget af FBI detektiven Will Graham efter et middagsselskab, hvor Lecter har serveret mad baseret på menneskekød til en middag.

På grund af hans viden om menneskets sind bliver han en gang i mellem sat til at hjælpe med mordefterforskinger fra sin celle. Han kræver dog altid nogle modtjenester. I slutningen af bogen og filmen Ondskabens Øjne flygter Lecter fra sine vogtere, og er dermed på fri fod i hele bogen og filmen Hannibal, hvor det sidste man ser til Lecter er i en flyvemaskine på vej væk fra USA. Dermed er Hannibal Lecter foreløbig på fri fod, indtil en eventuel fortsættelse.

I december 2006 blev romanen Hannibal Rising udgivet, og filmatiseringen fik premiere i starten af 2007. Det er en prequel, der foregår før Den røde drage og fortæller om Hannibals unge år i Europa. I filmen spilles han af den franske skuespiller Gaspard Ulliel, da Anthony Hopkins er for gammel til spille Hannibal i teenage-alderen.

I 2013 startede en amerikansk tv-serie ved navn Hannibal med danske Mads Mikkelsen i rollen som Hannibal.

Romaner og film om Hannibal Lecter[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Fiktiv personSpire
Denne biografi om en fiktiv person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi