Den Røde Drage

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Den Røde Drage
Originaltitel Red Dragon
Dansk titel Den Røde Drage
Instrueret af Brett Ratner
Produceret af Dino De Laurentiis
Manuskript af Ted Tally og Thomas Harris
Medvirkende Anthony HopkinsEdward NortonRalph FiennesHarvey Keitel, Emily Watson, Mary-Louise ParkerPhilip Seymour Hoffman, Anthony Heald, Azura Skye, Bill Duke, Frankie Faison, John Rubinstein, Ken Leung, Lalo Schifrin og Tom Verica
Fotografering Dante Spinotti
Land USA
Sprog engelsk
Efterfulgte Hannibal
Fortsættes i Hannibal Rising
Links
på IMDb
på scope.dk
i DFI's filmdatabase

Den Røde Drage (originaltitel Red Dragon) er en remake fra 2002 af den amerikanske film Manhunter fra 1986, der er baseret på bogen "The Red Dragon" med bl.a. Anthony Hopkins og Edward Norton. Ondskabens Øjne og Hannibal er sequels hertil.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Ex-FBI agenten Will Graham (Norton) kvittede for år tilbage sit job efter en langvarig og dødsensfarlig anholdelse af Hannibal Lecter (Hopkins), hvor de involverede kun lige slap med livet i behold.

Efter en række grusomme mord, hvor FBI står total på bar bund, indvilliger Graham modstræbende i at assistere i efterforskningen. Men det går hurtigt op for ham, at den bedste måde at fange morderen – i folkemunde kaldet Tandfeen, på, vil være at trænge ind i hans syge sind og aflure hans næste træk. Men den person der kommer tættest på i umenneskelige og ubegribelige handlinger viser sig desværre at være Grahams mareridt og arvefjende, Dr. Lecter.

Det bliver en nervepirrende duel mellem Graham og Lecter, som forhåbentlig vil lede FBI til Tandfeen og dermed redde hans nyeste offer, en blind og uskyldig pige, der ikke aner hvilket sygt monster hun er ved at forelske sig i.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Den Røde DrageInternet Movie Database (Engelsk)

Amerikansk Stub
Denne artikel om amerikansk film er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Film