Harald Nielsen (bokser)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Medaljeoversigt
Boksning
Deltager for Danmark
Europamesterskaberne i amatørboksning
Guld 1925 i Stockholm Weltervægt

Harald Laderstoff Nielsen (23. februar 1902 i København14. marts 1983 smst) var en dansk bokser i weltervægt.

Harald Nielsen boksede som amatør for IF Sparta, hvor han vandt det danske mesterskab i weltervægt i 1925. Samme år blev han udtaget til europamesterskaberne i Stockholm, hvor Harald Nielsen vandt titlen i samme vægtklasse.[1]

Han havde forinden deltaget i Sommer-OL 1924 i Paris, hvor han dog havde tabt sin første kamp i bokseturneringen til italieneren Oldani.

Harald Nielsen debuterede som professionel bokser den 11. januar 1929 i en kamp over 10 omgange mod den rutinerede landsmand, og senere EM-udfordrer Hans Holdt i en kamp om det danske professionelle mesterskab i weltervægt. Harald Nielsen tabte på point. Næste kamp i karrieren var mod en anden landsmand, og også kommende EM-udfordrer, den ubesejrede Einar Aggerholm. Denne gang gik det bedre, og Nielsen vandt på point.

Harald Nielsen vandt herefter tre kampe mod relativt upåagtede modstandere. Sidste kamp i karrieren som professionel fandt sted i København den 7. april 1937, da han pointbesejrede tyskeren Hans Kruse. Harald Nielsen opnåede i alt 5 kampe som professionel, og tabte kun en enkelt. Højdepunktet af boksekarrieren blev nået med europamesterskabet for amatører.

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Oversigt over europamestre i weltervægt for amatører". Arkiveret fra originalen 28. september 2011. Hentet 30. juni 2011. 

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

BokserSpire
Denne biografi om en dansk bokser er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump