Hellfjorden (Vesterålen)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hellfjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner , Sortland
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Vesterålen
Type Fjord
Maks. længde 6,5 km
Oversigtskort

Hellfjorden er en 6,5 kilometer lang fjordarm på nordsiden af EidsfjordenLangøya i Vesterålen i Nordland fylke i Norge. Grensen mellem kommunerne og Sortland går midt i fjorden.

Fjorden har indløb mellem Oksneset lige ved Guvåg i vest og Hellfjordklubben i øst. I den ydre del af fjorden ligger øerne Storøya, Ramnøya, Torskøya og Slåttøya midt i fjorden. Længere inde ligger øerne Reinøyen og Teistøya. Vestpolløya er en halvø næsten inderst i fjorden. Den går mod nordøst fra vestsiden, og vest for halvøen ligger fjordarmen Vestpollen. Herfra går Hellfjorden en halv kilometer længere mod nord til enden af fjorden.[1]

Det er ingen større bosætninger langs fjorden og heller ingen veje, men den fraflyttede gård Hellfjorden ligger på østsiden af fjorden.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Hellfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi