Helligåndskirken (Aarhus)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg Denne artikel omhandler Helligåndskirken i Aarhus. For andre kirker med dette navn, se Helligåndskirken.
Helligåndskirken
Helligåndskirken Århus.jpg
Helligåndskirken
Generelt
Opført 1984
Geografi
Adresse Torpevænget 1, 8210 Aarhus V
Sogn Helligånds Sogn (Aarhus Kommune)
Pastorat Helligånds Pastorat (Århus Vestre)
Provsti Århus Vestre Provsti
Stift Århus Stift
Kommune Aarhus Kommune
Eksterne henvisninger
www.helligaandskirken-aarhus.dk

Helligåndskirken er en kirke i Helligånds Sogn i Herredsvang i Aarhus V.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Kirken blev opført i 1984 og afløste en vandrekirke, der blev bygget i 1973. Pga. stigende aktiviteter gennem årene blev vandrekirken, med plads til 85 kirkegængere, hurtigt for lille, og derfor byggede man Helligåndskirken som afløser. Kirken er tegnet af arkitekten Hans Knudsen fra Sahls tegnestue.

Interiør[redigér | redigér wikikode]

I kirkerummet er der i alt 220 siddepladser. Stolene er opstillet som i et amfiteater, hvor alle har frit udsyn til prædikestol, døbefont og alter. Takket være de skråtliggende vinduer i nicherne og i loftkonstruktionen fremstår kirkerummet ganske lyst. I nicherne findes figentræer og fredsliljer. De giver en særlig atmosfære i samspillet med vindueslyset.

Kunstneren Tue Poulsen har udsmykket alteret med et 8 meter højt og 14 meter bredt Livets Træ med en mængde kors i dets venstre side og symboler for Gud som skaberen i dets højre. Midt på træet er en duevinge afbildet som et symbol på Helligånden. Derudover indeholder alterudsmykningen en række andre symboler i relation til Livets Træ.

[redigér | redigér wikikode]

Helligåndskirkens logo er tegnet af Clara Kjærulf og forestiller en række cirkler som ringe i vandet, hvorfra Evangeliets budskab bredes ud til en række kors, der symboliserer alle verdenshjørnerne. Logoet hænger på den kirkemur, der vender ud mod Herredsvej.

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Koordinater: 56°10′48″N 10°10′2″Ø / 56.18000°N 10.16722°Ø / 56.18000; 10.16722