Hera Björk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Disambig bordered fade.svg Denne artikel omhandler Hera Björk. For Björk Guðmundsdóttir, se Björk.
Hera Björk
Hera Björk - Island (cropped).jpg
Hera Björk i Oslo, 2010
Information
Født Hera Björk Þórhallsdóttir
29. marts 1972 (51 år)
Reykjavik Rediger på Wikidata
Oprindelse Reykjavík, Island
Genre Pop, Soul
Beskæftigelse Sanger
Aktive år 2000-i dag

Hera Björk Þórhallsdóttir (født 29. marts 1972) er en islandsk sangerinde bosat i København.

Hun er uddannet sanger fra Complete Vocal Institute i København, og hun underviser i dag professionelle sangere både i Danmark og i udlandet. Hun har udgivet flere albums i Island, og sunget i adskillige musicals, medvirket i tv-programmer, lagt stemme til tegnefilm og været korsanger for blandt andet verdensstjernen Björk. Heras soloalbum, Ilmur af jólum, blev udgivet i 2000, og i 2006 udkom hendes andet album, Hera Björk. Hera var i 1999-2000 tv-vært for underholdningsprogrammet Stutt í Spunann, der blev sendt på islandsk nationalt tv.

Hera deltog in 2007 som solist i det islandske melodi grand prix og var korsanger for Euroband ved Eurovision Song Contest 2008 i Beograd. I 2009 deltog hun i Dansk Melodi Grand Prix med sangen Someday der er skrevet af Christina Schilling, Jonas Gladnikoff, Henrik Szabo og Daniel Nilsson. Her fik hun en andenplads, men sangen vandt efterfølgende i uofficielle OGAE Second Chance Contest. Det samme år var hun også korsanger for islandske Jóhanna Guðrún Jónsdóttir ved Eurovision Song Contest 2009 i Moskva.

I 2010 vandt hun det Islandske melodi grandprix med sangen Je ne sais quoi (Jeg ved ikke hvad), og repræsenterede derfor Island i Eurovision Song Contest 2010 i Oslo, hvor hun blev nr. 19 i finalen efter en 3. plads i semifinalen.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

  • Ilmur af jólum (2000)
  • Hera Björk (2006)

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]