Christina Schilling

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Christina Schilling
Født 10. marts 1981 (41 år) Rediger på Wikidata
Seoul Rediger på Wikidata
Genre Pop
Singer-songwriter
Pop jazz

Christina Schilling er en dansk sangskriver, sanger og musiker. Hun har skrevet sange til kunstnere i Danmark, Sverige, Island, Spanien, Slovenien, Letland, Litauen og Sydafrika, og hendes musik er blevet bruge i film, musicals og teaterforestillinger. Hun er en del af sangskriverteamet Pixieland Productions. Schilling er også medlem, sangskriver og vokalist i jazzpop-gruppen Technicoloured Roses. Udover at skrive musik er Christina Schilling også sanger og har bl.a. medvirket på kor på div. albums, sunget backup vocals/kor i Dansk Melodi Grand Prix, musicals og hendes stemme kan også høres i forskellige reklamer og radiojingles.

Viña del Mar International Song Festival[redigér | rediger kildetekst]

I 2013 var Schilling en af sangskriverne bag vinderen af Viña del Mar International Song Festival 2013. Sangen "Because You Can" blev fremført af den islandske sangerinde Hera Björk[1].

Eurovision Song Contest[redigér | rediger kildetekst]

I 2009 var Christina Schilling en af sanskriverne bag det irske Melodi Grand Prix-bidrag "Et Cetera", der blev fremført af den irske sangerinde Sinead Mulvey og pigebandet Black Daisy. "Et Cetera" er skrevet af Niall Mooney, Jonas Gladnikoff, Daniele Moretti og Christina Schilling, og repræsenterede Irland ved Eurovision Song Contest 2009 i Moskva.

Dansk Melodi Grand Prix & nationale Eurovisionsfinaler[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ http://www.chilevision.cl/2013/festival-de-vina/2012/vina2013/ Festival de Viña 2013, Retrieved 14 March 2013
MusikSpire
Denne danske musikrelaterede biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi