Hermann Credner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Hermann Credner.

Carl Hermann Georg Credner (1. oktober 1841 i Gotha21. juli 1913 i Leipzig) var en tysk geolog.

Credner studerede først bjergværkslære i Klausthal, senere geologi og mineralogi i Breslau og Göttingen og foretog derefter i omtrent 4 år geologiske undersøgelser i Nordamerika. 1872 blev han direktør for den geologiske undersøgelse i Kongeriget Sachsen, hvis geologiske kortlægning han fik fuldført i løbet af forholdsvis kort tid. Senere btev han tillige professor i geologi og palæontologi ved Universitetet i Leipzig. Begge disse stillinger fratrådte han 1912.

Credners arbejdsområde strakte sig over næsten hele mineralogien og geologien; særlig kan fremhæves hans undersøgelser af de sachsiske jordskælv og af de i nærheden af Dresden fundne permiske urpadder og krybdyr. Navnlig fik Credner dog betydning som lærer, hvortil i høj grad bidrog hans Elemente der Geologie (1872; 11. udgave 1912). Af hans talrige andre arbejder kan nævnes Geologische Uebersichtskarte des Königreichs Sachsen (to udgaver i forskellig målestok; 1908 og 1910).


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.