Herning Cykle Klub

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Herning Cykle Klub
Generelle informationer
Type Forening
Interesse Cykelsport
Hjemsted Herning, Danmark
Grundlagt 11. april 1937; 85 år siden (1937-04-11)
Eksterne henvisninger
www.hck.dk
CVR-nummer 26591953 Rediger på Wikidata
Oversigtskort

Herning Cykel Klub (HCK) er en dansk cykelklub. Den har en lang historie bag sig. Officelt startede det hele tilbage i 1937, men uofficielt løber historien om Herning som cykel by endnu længere tilbage. Allerede i 1880'erne nævnes Herning i forbindelse med cykelløb, eller nærmere besagt vædeløb som man kaldte det dengang.

Det var Poul Schmidt der stod i spidsen som bestyrelse formand for klubben, da man den 11. april 1937 stiftede Hering Cykel Klub.

Der har kommet mange danske cykel talenter ud af Herning Cykel Klub, heriblandt kan bl.a. nævnes: Bjarne Riis, Per Pedersen, Alex Pedersen samt mange flere.

Klubben har haft en lang tradition for at vinde mange løb, hvor hele Herning har haft glæde i det. Herning er blevet mere og mere som en cykelby, hvor der er en stor tradition for det årlige Herningløb i Herningsgader. Dette har Herning Cykel Klub en stor del af æren for, hvor de også stiller op og kører, før de professionelle kommer til.[1]

Klubben har siden 2018 haft eget DCU Elite Team, der kører under navnet CeramicSpeed Herning CK Elite. Før var klubben medejer af kontinentalholdet Team Virtu Cycling.[2]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger og kilder[redigér | rediger kildetekst]