Hestfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Hestfjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Lødingen
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Hinnøya
Type Fjord
Maks. længde 4 km
Oversigtskort

Hestfjorden er en fjordarm af Kanstadfjorden, på sydsiden af Hinnøya, i Lødingen kommune i Nordland fylke i Norge. Den knap 4 kilometer i vestlig retning fra indløbet mellem Kattneset i nord og Rinøya i syd. Den indre del (ca. 1 km) hedder Mellomfjorden. Fra Straumneset fortsætter to små forgreninger, Mattisfjorden (440 m) og Larsfjorden (515 m).[1]

I nord ligger Hesttinden (506 moh.) og i syd går den omtrent 700 meter lange fjordarm Mølnfjorden ind til foden af Ytterstadfjellet (446 moh.). Fylkesvej 837 går langs nordsiden og krydser over Mellomfjorden og Mølnfjorden. Fylkesvej 691 (Nordland) fortsætter mod øst via Rindbø og Gårdsholmen til Rinøyvåg på Rinøya. Bebyggelsen Hesten ligger på nordsiden.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Hestfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi