Hippocampus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Placeringen af hippocampus i menneskets hjerne.

Hippocampus er en region i hjernen i den mediale tindingelap. Navnet kommer af den kurvede form der til en vis grad ligner en søhest (hvis betegnelse på latin er hippocampus).

Mennesket har to hippocampi, en på hver side af hjernen. Hippocampus er en del af det limbiske system og spiller en rolle i menneskets orienteringsevne og hukommelse.

Hippocampus er blandt hjernens ældste dele og udviklingen fra archipallium er højt udtrykt hos primater og hvaler.

Hippocampus er blandt de første hjerneregioner hvor der ses ændringer i forbindelse med Alzheimers sygdom.[1]

Størrelsen af hippocampus kan være påvirket i længerevarende depression.[2]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. H. Braak og E. Braak (1997). "Frequency of stages of Alzheimer-related lesions in different age categories". Neurobiology of Aging 18 (4): 351-357. PMID 9330961. 
  2. Margaret C. McKinnon, Kaan Yucel, Anthony Nazarov, Glenda M. MacQueen (January 2009). "A meta-analysis examining clinical predictors of hippocampal volume in patients with major depressive disorder". Journal of Psychiatry & Neuroscience 34 (1): 41-54. PMID 19125212. 
Anatomi Stub
Denne artikel om anatomi er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.


Hippocampus er en del i din hjerneregion. Den sidder i hver side af din hjerne, ved tindingerne. Hippocampus er med til at yde din hukommelse og ærindringer. Den bliver foreksempel brugt til når du læser litteratur eller historier. Vi oplever alle forskellige landskaber til bøger fra noget som er kendt, men alligevel aldrig er blevet set i virkeligheden.