Hjælp:Misbrugsfilter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne side er en hjælpeside på den danske Wikipedia.
Siden indeholder basal eller avanceret information om dansk Wikipedia og eventuelt teknisk vejledning. Se oversigten over alle hjælpesider under Hjælp.

Et misbrugsfilter er en funktion, der kan markere eller blokere handlinger, der passer til et sæt regler (et misbrugsfilter), der er opsat via specialsiden Speciel:AbuseFilter. Man kan specificere, at en markering eller en blokering af en handling kun skal gælde for brugere, der opfylder visse betingelser, eller at det ikke skal gælde brugere, der opfylder visse betingelser. Man kan f.eks. specificere, at alle andre end automatisk bekræftede brugere ikke må foretage en given handling, eller at redigeringen markeres med en bestemt tekst, hvis de foretager den uønskede handling.

På den dansksprogede Wikipedia er der eksempelvis et misbrugsfilter, der markerer redigeringer, som indeholder visse ord, så det bliver fremhævet på Speciel:Seneste ændringer, på Speciel:Overvågningsliste (kun for registrerede brugere) og i sidehistorikkerne, at den pågældende redigering bør tjekkes. På den dansksprogede Wikipedia kan misbrugsfiltre alene redigeres af administratorer.

Hvis du ønsker at få oprettet et misbrugsfilter, at få foretaget en ændring i et misbrugsfilter, eller at få deaktiveret et misbrugsfilter, kan du rette henvendelse til en administrator på Wikipedia:Anmodning om administratorassistance.