Wikipedia:Anmodning om administratorassistance

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Solicit-Reference.svg Gnome-system-run.svg Monobook icon.svg Incomplete-document.svg Wiki-name.svg Wiki-newadmin.svg Bookmark-new.svg RCPatroller Badge.png
Anmodning om
administratorassistance
Requests for administrator attention
Anmodning om botstatus
Bot approval requests
Anmodning om botassistance Anmodninger om
forbud
Anmodning om ændring af brugernavn
Rename requests
Ansøgning om
administratorstatus
Ansøgning om
bureaukratstatus
Ansøgning om
patruljantstatus

Genvej:
WP:AOA
Disambig bordered fade.svg "WP:AOA" omdirigeres hertil. For Wikipedia:Anmodning om administratorstatus, se WP:ADM/A.

På denne side kan brugere bede administratorerne om assistance. Hvis du ønsker at diskutere en konkret norm/politik eller andet, så bør det ske på pågældende sides diskussionsside eller eventuelt på Landsbybrønden. Skal du blot have generel hjælp kan du klikke her eller spørge i Nybegynderforummet.

Hvis du har en anmodning om administratorassistance i en sag – en redigeringskrig, en vandal der skal blokeres eller lignende – skal du skrive overskriften (uden specialtegn) efter den sidste skråstreg i indtastningsfeltet herunder og trykke på knappen neden under indtastningsfeltet. Der kommer så er ny side frem, hvor du skal skrive dit ønske i redigeringsvinduet og gemme på den sædvanlige måde ved at trykke på "Gem side"-knappen.


Herefter skal du indsætte {{Administratorassistance|overskrift=din overskrift}} her, under alle de tidligere opslag.

Når en sag vurderes som lukket, vil en administrator markere den som sådan ved at tilføje parameteren |status=lukket, og den vil efter et lille stykke tid blive arkiveret.

Ændring af MediaWiki:common.css til forbedring af afsnit i kolonner

Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.

Se evt. denne anmodning for yderligere kontekst.

Pt. bliver afsnit i kolonner (f.eks kolonner dannet af {{Reflist}} eller {{Refbegin}}) præsenteret på en noget akavet måde. Afsnit som burde være sammenhængende "flyder over" i næste kolonne, og overskrifter hænger ikke sammen med deres tilhørende afsnit. I skrivende stund kan problemet ses på denne side, men for eftertiden har jeg taget dette screenshot hvor problemerne er markeret med hhv. rødt og blåt.

Jeg anmoder om at følgende kode indsættes i MediaWiki:common.css for at løse problemet.

/* Undgå at afsnit brydes af kolonneskift */
.nocolbreak,
div.columns li,
div.columns dd dd {
    -webkit-column-break-inside: avoid;
    page-break-inside: avoid;
    break-inside: avoid-column;
}

Med denne kode løses problemet præsenteret ovenfor som set i dette screenshot (fremkaldt ved at indsætte koden i min egen common.css). Så vidt jeg ved har koden ikke nogen anden effekt på den visuelle præsentation, men som altid bør en teknisk kyndig administrator godkende det først. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 23. dec 2017, 22:19 (CET)

Ændringen virker vist kun i Firefox. Når jeg tilgår WP med andre browsere slår det ikke igennem. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 7. mar 2018, 17:32 (CET)

Brugerdiskussion:185.101.90.130

Denne anmodning om administratorassistance er lukket. Rediger venligst ikke mere i teksten.

Brugerdiskussion:185.101.90.130 har gentagne gange begået hærværk. Kan vi ikke blokere den permanent? Rmir2 (diskussion) 29. jan 2018, 09:23 (CET)

Det er der desværre mange IP-adresser der har. 185.101.90.130 har i den forbindelse ikke været værre end så mange andre IP'ere og har i øvrigt foretaget en række redigeringer, der ikke er decideret hærværk. Det lidt overraskende er, at der kun er én tidligere blokering. Jeg har givet en uge, så må vi se. Bliver det ved kan vi blokere i længere tid, eventuelt permanent. --Pugilist (diskussion) 29. jan 2018, 09:31 (CET)
OK, fint nok. Bare du og andre fremover holder øje med det. Rmir2 (diskussion) 29. jan 2018, 09:46 (CET)
Der skal helst gerne en lang blokeringslog til at man kan begynde at overveje permanent blokering. --SimmeD (diskussion, bidrag) 29. jan 2018, 19:18 (CET)
I dette tilfælde er der givet 2 gange test3 indenfor samme måned. Rmir2 (diskussion) 29. jan 2018, 19:30 (CET)

@SimmeD: Tja, hvis brugeren gennem sine redigeringer konsekvent har vist, at der er tale om en grundskole, der alene bidrager med hærværk, så er jeg ikke så nervøs for at lukke adgangen permanent, heller ikke selvom der ikke er en lang blokeringshistorik. Brugere, der tydeligvis ikke er her for at skrive en encyklopædi, skal vi ikke spilde tid på. Men den konkrete IP er der slet ikke endnu. --Pugilist (diskussion) 29. jan 2018, 20:26 (CET)

Blokeringen er udført, så anmodningen lukkes.
- Sarrus (db) d. 3. feb 2018, 16:52 (CET)

Oprydning i tømte sider

Denne anmodning om administratorassistance er lukket. Rediger venligst ikke mere i teksten.

Jeg har tjekket en række sider, om de er tømte... Omfanget til at gennemgå dem og evt. slette dem er lidt stor. Så jeg vil gerne have en eller flere til at hjælpe med til arbejdet. De fleste tilfælge er side blevet tømt istedet for at slette siden - årsager er bl.a.:

 • omstillinger er blevet forkerte
 • projektskaber er blevet sat på - mange gange forkert.

Jeg har en liste på Bruger:Steenth/lister/Tomme sider. Jeg har undladt bruger- og brugerdiskussioner i første omgang. --Steen Th (diskussion) 30. jan 2018, 12:39 (CET)

Jeg tager en tørn. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 30. jan 2018, 13:38 (CET)
Skal nok også hjælpe lidt. --SimmeD (diskussion, bidrag) 30. jan 2018, 13:39 (CET)
Hvad med at fjerne de sider fra listen, som vi har tjekket? Det giver især mening for de sider, som ikke skal slettes, fordi de links forbliver blå. --Cgt (diskussion) 31. jan 2018, 09:58 (CET)
Jeg har lavet en opdatering fra wmflabs, som er på nu. --Steen Th (diskussion) 31. jan 2018, 10:30 (CET)

Listen består nu kun af en enkelt side, som i øvrigt ikke er tom, så det ser ud som om, at vi kom i bund. Jeg lukker anmodningen. --Pugilist (diskussion) 12. feb 2018, 13:30 (CET)

Blokering af 80.62.117.54

Denne anmodning om administratorassistance er lukket. Rediger venligst ikke mere i teksten.

Bloker venligst ip-bruger 80.62.117.54. Brugeren har indsat Infoboks by i mere end 50 artikler men slettet det kort der var i artiklen. Se evt her Brugerdiskussion:80.62.117.54#Infoboks by og hans redigeringer. mvh Per (PerV) (diskussion) 10. feb 2018, 23:09 (CET)

Yes check.svg Gjort - Savfisk (diskussion) 10. feb 2018, 23:29 (CET)

rettelse til Geohack.js

Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.

Jeg har brug for en administrator, der kan rette i MediaWiki:GeoHack.js. Se Skabelondiskussion:Coord#Javascript-fejl_på_GeoHack. NisJørgensen (diskussion) 11. feb 2018, 04:26 (CET)

Jeg har rettet GeoHack.js til. Men det er ikke nok. Og jeg kan se at Skabelon:GeoTemplate er blevet slettet - den har jeg genoprettet og tilpasset. Det ser bedre ud nu. --Steen Th (diskussion) 28. feb 2018, 09:43 (CET)
Jeg ved ikke om det har noget med hinanden at gøre, men hos mig vises kortet som åbnes øverst i artiklerne, ikke i Firefox-, mens det gør i Cromebrowseren. Kortvinduet åbnes, men hverken kort eller controlere vises. - Nico (diskussion) 28. feb 2018, 10:16 (CET)

Himmelhundsflytning

Denne anmodning om administratorassistance er lukket. Rediger venligst ikke mere i teksten.

Der er behov for administratorhjælp til at gennemføre den afledte konklusion af Wikipedia:Flytteforslag/Himmelhunden, nemlig at Himmelhunden (sang) overtager hovedbetydningen og flyttes til Himmelhunden. På forhånd tak! Vh. SorenRK (diskussion) 12. feb 2018, 12:52 (CET)

Yes check.svg Done --Pugilist (diskussion) 12. feb 2018, 13:28 (CET)

78.156.105.148

Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.

Hejsa. 78.156.105.148 kan åbenbart ikke finde ud af at stoppe med at indsætte reklame/unotable ting, så derfor ønsker jeg en blokering af IP-adressen. --EeveeSylveon 13. feb 2018, 11:03 (CET)

Yes check.svg Gjort, han fik et døgn. -- Vrenak (diskussion) 13. feb 2018, 11:25 (CET)

"Arkæologi i Sameland"-artikel

Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.

I started the article Arkæologi i Sameland.
The article has been renamed, by a wikipedian.
Please have the naming of the article reverted.
If the wikipedian, insists on having the article renamed, then s/he should open a discussion at Wikipedia:Flytteforslag.
I see a problem in that I am the main contributor of an article, where the title has been changed into a name, that in part is viewed as quite derogatory by some/many. Sju hav (diskussion) 18. feb 2018, 14:32 (CET)

Der har været en nu afsluttet debat om Lapland v. Sameland, den er konkluderet med 9 mod 3, for Lapland, der blev ikke fremlagt andet end meninger for Sameland, ingen beviser. Dit forsøg på at snige ordet Sameland ind ad bagvejen ved at have andre artikler med ordet i er aldeles upassende. Artiklen blev flyttet fordi den er direkte afhængig af den anden artikel og dens navn. Hvis Sju hav fortsætter sin stærkt forstyrrende adfærd på da.wiki og hans slet skjulte trusler vil det meget snart føre til et bandlysningsforslag. -- Vrenak (diskussion) 18. feb 2018, 15:16 (CET)

[redigeringskonflikt

Uanset Rmir2s mening her, har denne flytning ikke været diskuteret. Det er endnu en administrators "Skyd først - Spørg bagefter"-ageren. I det mindste burde det have været diskuteret. Vi har ikke brug for flere "skydegale" administratorer. Denne handling ligger på linje med Glens blokering af Bruger:BillyDK. Ingen af handlinerne er dansk wikipedia værdig. Skydegale administratorer er ved at underrave dansk wikipedia. mvh Per (PerV) (diskussion) 18. feb 2018, 15:22 (CET)
Så fulgte Vrenak flytningen op med en blokering af Sju hav - genialt, så kan vi da ikke blive forstyrret af et andet synspunkt, hvorfor ikke blokere Sju hav i et år eller to, så kan han da ikke kritisere Vrenaks hærgen. Jeg går ud fra, jeg nu også bliver blokeret af Vrenak, det plejer administratoren jo at gøre! mvh Per (PerV) (diskussion) 18. feb 2018, 15:28 (CET)
Emmm... jeg må give vrenak ret. Sju hav frustrerer dialogen for at få sin vilje igennem. Samenland er et almindeligt brugt navn i Norge, men ikke i det danske. Vi bruger Lapland i stedet for. Måske burde Sju hav prøve at oprette en decideret afstemning om brugen af Lapland/Samenland, og så må han komme med en udtalelse fra Dansk Sprognævn! Helt og lykke med det vil jeg så lige tilføje.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 18. feb 2018, 15:48 (CET)

TorbenDK og IP

Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.

På grund af denne redigering vil jeg gerne anmode om en checkuser for bruger TorbenDK og 212.27.23.101.

TorbenDK er tidligere blevet blokeret for at angribe mig ved at sige at "Rodejong er psykisk syg" og nu kommer denne IP med samme udtalelser på Ramlosers diskussionsside.

Jeg kan kun konkludere at denne IP er den samme som TorbenDK og ønsker brugeren bandlyst for meget grove personlige angreb.  •   Rodejong   💬 ✉️ 13. jul 2017, 01:19 (CEST)

Jeg har nu fjernet samtlige redigeringer, da Wikipedia risikerer sagsanlæg, hvis vi tillader den type chikane. IP adressen er blokeret i 6 måneder. Det er efter min mening det eneste vi kan gøre. - Savfisk (diskussion) 13. jul 2017, 04:23 (CEST)

[redigeringskonflikt
Sikke en morgen at vågne op til. Rodejong, din stakkel. Du skal bare vide, at jeg føler med dig. Du dræner ikke Wikipedias energi. Tværtimod. Du laver meget gode redigeringer. Fortsæt endelig med det. Jeg var også selv ude for et personangreb forrige torsdags, dog ikke så groft som dette angreb. Wikipeidas diskussionssider skal ikke fyldes med meget grove personangreb som dette, så tak til Savfisk for at slette redigeringerne. Mange kærlige hilsener   Doofenschmirtz   (Diskussion) 13. jul 2017, 06:28 (CEST)

Det gælder også redigeringen på hans diskussionsside: Brugerdiskussion:212.27.23.199. Tak Savfisk!  •   Rodejong   💬 ✉️ 13. jul 2017, 09:20 (CEST)
Bør en Tjekbrugere ikke tjekke op på den ip-adresse, så personen kan blive bandlyst fra Wikipedia på dansk?? da det er et virkeligt alvorligt person angreb der er tale om ---Zoizit (diskussion) 13. jul 2017, 16:41 (CEST)
Det er dét jeg har bedt om. Men åbenbart er der ingen hast med det.  •   Rodejong   💬 ✉️ 13. jul 2017, 20:03 (CEST)
Nu er vi en dag videre, og igen er der ikke sket noget. •   Rodejong   💬 ✉️ 14. jul 2017, 22:14 (CEST)
🚩 Nu er vi 3 dage videre siden jeg spurgte om en check-user! Er det ikke grov nok?  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 16. jul 2017, 16:26 (CEST)
Som tidligere tjekbruger kan jeg oplyse at du ikke skal regne med at få at vide om der er foretaget et tjek, eller hvad resultatet af et sådant tjek måtte være. Oplysninger om kobling mellem IP-adresse og brugernavn er fortrolige. --Palnatoke (diskussion) 16. jul 2017, 19:53 (CEST)
Det er ikke et resultat der efterspørges, men en bekræftelse af at sagen er undersøgt. Dette er ikke på nogen måde underlagt nogen form for tavshedspligt. -- Mvh. Vrenak (diskussion) 16. jul 2017, 20:12 (CEST)
@Vrenak: Det er allerede bekræftet af Bruger:Kaare på IRC forleden. --Cgt (diskussion) 16. jul 2017, 20:18 (CEST)
Det er det ikke cgt. Han har kun forklaret, ikke sagt noget om at have lavet en CU.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 16. jul 2017, 20:27 (CEST)
Så må du have overset det, da jeg i torsdags skrev på IRC, at der er truffet de foranstaltninger, som er mulige ud fra de tilgængelige oplysninger. - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 17. jul 2017, 18:41 (CEST)
Fra de indlæg burde oplysninger, syntax og type af angrebet være nok til at bandlyse TorbenDK. Men din holdning på chatten forklarer hvorfor du ikke er til sinde til at gøre noget som helst.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 17. jul 2017, 22:33 (CEST)
Nej, det er ikke nok. Lad nu være med at opildne troll'en yderligere. - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 17. jul 2017, 22:49 (CEST)

Anmodningen er noteret og behandlet. Anmodningen lukkes følgelig. --Pugilist (diskussion) 31. jul 2017, 20:20 (CEST)

Igen igen[redigér wikikode]

Jeg bliver igen angrebet om mine såkaldte diagnoser, som jeg kun ved at der er en bruger der slingrer rundt med, og det er TorbenDK. Det tog ikke langtid før han meldte sig på min diskussionsside. Jeg beder om at vide om denne IP er den samme som TorbenDK. Hvis det er rigtigt, så vil jeg have ham bandlyst! Det handler om følgende kommentare på min diskussionsside, som jeg for nemheds skyld kopierer hertil:

Du burde smides langt væk fra Wikipedia!!

Det er en gåde hvorfor du stadigvæk har tilladelse, til at ødelægge andres gode bidrag på dette online leksikon. Hvis der skal tiltrækkes nye brugere, er du en af forhindringerne, der skal fjernes permanent. Mange og langvarige blokeringer har ikke hjulpet noget som helst. Du er i gang igen! Alt respekt for hensyn til diagnoser og dine andre undskyldninger, men på en offentligt encyklopædi er det helt åbenlyst en dårlig løsning for Danmark, at du får lov til at genere andre brugeres bidrag her. --80.62.116.78 19. feb 2018, 01:02 (CET)

Slap lidt af. Det handler ikke om 3 små fakta. Det handler om at en lille linje ikke er nok. Udvid den venligst, så at den ikke er for kort.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 19. feb 2018, 01:03 (CET)
Hvis noget som helst er seriøse, så stop venligst denne syge person. Han har altid vist, at ham, hans diagnose og Wikipedia er en dårlig cocktail. Han forstår ingenting!!!!! --80.62.116.78 19. feb 2018, 01:12 (CET)
Bemærkningen her er meget sigende for Rodejongs opfattelse af hans verden --80.62.116.78 19. feb 2018, 01:16 (CET)
Ah... så det ér dig! Er det virkelig det eneste du kan? Bruge andres svage punkter imod dem? Det siger mere om dig end om mig! Farveller!  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 19. feb 2018, 01:18 (CET)
Dig? Mig? Man skal ikke være meget journalist for at finde ud af at du er syg, diagnoseramt, og derfor har ekstreme store sociale udfordringer, som udtrykkes her, fordi du ikke har andre steder. En national encyklopædi, som kæmper for et godt rygte, har intet at bruge dig til!! - hvis du ikke har noget bistand ved din side. --80.62.116.78 19. feb 2018, 01:27 (CET)
Det er kun TorbenDK der blabler løs om andre folks sygdomme. Skrub så af!  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 19. feb 2018, 01:37 (CET)

Så jeg vil gerne anmode om en checkuser for bruger TorbenDK og 80.62.116.78 og andre i rangen: 80.62.116.xxx. Jeg har nok af at blive angrebet af sådan en person der kun kan angribe andre på sådan en nedladende måde!  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 19. feb 2018, 01:47 (CET)

Denne anmodning er oprindelig fra juli 2017 og burde vel egentlig være lukket. Hvis "TorbenDK og 80.62.116.78 og andre i rangen: 80.62.116.xxx." er identiske, kan det dog være relevant at holde den åben. Sprogbrugen er helt uacceptabel, og selv om 80.62.116.78 begyndte, legitimerer det ikke, at Rodejong svarer igen på samme niveau. Jeg henstiller derfor begge til at beherske deres sprogbrug, og især, at 80.62.116.78 undlader at give sin mening om Rodejong til kende. Hvis brugeren har indvendinger mod konkrete redigeringer bør det være disse, der kommenteres, ikke bidragyderens person.--Ramloser (diskussion) 19. feb 2018, 10:02 (CET)
Det er da utrolig at man ikke bare blokerer rangen for et stykke tid. Det er sammen retorik som Torbens, sammen slags af ageren. Jeg burde have udeladet at skrive "Skrub så af", men jeg mener ... hvor meget skal man tage imod af hans slags kommentarer, før man overhoved tager skridt imod ham? Hvor lang må han blive ved med at chikanere folk med sådanne nedladende bemærkninger?  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 19. feb 2018, 10:13 (CET)

Der er desværre ikke noget at kontrollere mht. en checkuser, da der ikke har været nogen brugerkonti inde over. TorbenDK har ikke redigeret siden aug. 2017.

Det er en aktiv TDC-range og p.t. mener jeg ikke at man kan forsvare en større blokering af potentielt 100-vis af TDC brugere. Viser der sig et mønster, som der gjorde med 3-ip'erne sidste gang, kan vi se på det til den tid. Mvh KnudW (diskussion) 19. feb 2018, 17:53 (CET)

Tak for dette. Så kan den på nuværende tidspunkt lukkes.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 19. feb 2018, 17:55 (CET)

@KnudW: IP-rangen er alt for stor. Hvis hele 80.62.0.0/15 bliver blokeret, så vil det også påvirke mig, da jeg anvender TDC derhjemme. Medmindre man kan blokere en mindre range, så vil det være lidt mere ok. Men hvis hele denne range bliver blokeret, så vil det pårvirke ALT for mange, og det vil også være en del overdrevet. Mvh. --EeveeSylveon 19. feb 2018, 18:22 (CET)

Tøndemagerens tilbagerulning

Denne anmodning om administratorassistance er lukket. Rediger venligst ikke mere i teksten.

Meget mod min vilje ser jeg mig nødsaget til at oprette denne anmodning. Den drejer sig om denne redigering. Baggrunden er den, at jeg faldt over denne artikel: Ulrik Langen: "Kongen og filosofferne" (Fortid og Nutid 2002, s. 4-26). Da jeg læste den, fandt jeg, at dens indhold var yderst relevant at få med i artiklen. At en dansk konge korresponderer med en af sin tids førende filosoffer, Voltaire, er ikke ligegyldigt. Følgelig skrev jeg et afsnit om kongens rejse til Paris og om møderne med filosofferne. Dette blev efterfølgende fjernet af Tøndemageren med begrundelsen "tvivlsomme oplysninger".

 1. at oplysningerne er relevante og interessante for læseren, burde der ikke være tvivl om. Det var i hvert fald nyt for mig.
 2. at oplysningerne er tvivlsomme, er jeg uenig i. Ulrik Langen har skrevet en hel bog om Christian, som vi har refereret i artiklen. Mit bidrag har omhyggelige notehenvisninger til artiklen.
 3. at oplysningerne er et væsentligt bidrag til at højne artiklens kvalitet, bør der heller ikke kunne rejses tvivl om. De uddyber og nuancerer billedet af Christians person på en yderst relevant måde.

Jeg har forgæves bedt Tøndemageren om at påvise, at ovenstående skulle være forkert eller at jeg skulle have refereret artiklen forkert. Derfor nu denne anmodning.
Jeg vil MEGET anmode om, at den administrator, der påtager sig at afgøre spørgsmålet om genindsættelse, FØRST læser artiklen, som er tilgængelig online. Såfremt min anmodning afvises, vil jeg gerne have en grundig begrundelse herfor.
Jeg ved godt, at jeg ikke er lige populær blandt alle administratorer, og at der kan henvises til min tidligere noget uovervejede deltagelse i diskussioner. Denne anmodning handler imidlertid KUN om den konkrete redigering. Rmir2 (diskussion) 19. feb 2018, 05:38 (CET)

Du kunne jo ha' undgået denne situation ved fra starten at anføre kilden. - Nico (diskussion) 19. feb 2018, 07:42 (CET)
Til din oplysning: kilden var angivet i noterne til teksten og indskrevet i litteraturlisten med online-linket (men Tøndemageren fjernede ved tilbagerulningen). Rmir2 (diskussion) 19. feb 2018, 17:26 (CET)
Se også min min brugerdiskussion - Nico (diskussion) 21. feb 2018, 09:57 (CET)
Jeg har læst Langens artikel. Det forekommer mig at være en seriøs kilde. I forhold til tilbagerulningen er problemet, at der både er ubehæftede passager (som vel har foranlediget Tøndemageren til sin handling) og for mig at se er der også relevante henvisninger til Langen, som er kommet med i købet. Det er jo desværre hvad der sker ved tilbagerulning: Nogle gange følger barnet badevandet. Jeg vil gerne indsætte de dele af den forsvundne tekst, som jeg finder relevante, hvis Tøndemageren er indforstået hermed.--Ramloser (diskussion) 21. feb 2018, 10:47 (CET)
Fint med mig. mvh Tøndemageren (diskussion) 21. feb 2018, 10:52 (CET)

Slette afsnit hos Rodejong

Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.

Jeg har forsøgt at slette og gøre noget indhold (indhold til "Du burde smides langt væk fra Wikipedia!!") i Brugerdiskussion:Rodejong, da det indeholdt mulige upassende personlige oplysninger - eller stærkt utilstedeligt indhold. Svar er også fjernet fra afsnittet. Men jeg kan stadig se indholdet hvis jeg ser på forskelle? Hvad skal der gøres mere for gøre det usynligt?
Noget indhold i Wikipedia:Anmodning om administratorassistance/TorbenDK og IP skal også gøres usynligt - ved den gule kasse tilføjet af Rodejong her er også mulige upassende personlige oplysninger - eller stærkt utilstedeligt indhold. --Glenn (diskussion) 19. feb 2018, 17:15 (CET)

Du skal vælge tekst, ikke redigeringssammendrag. Men inden du fortsætter: Ip'en er en troll, der nyder at genere folk og få os til at spilde vores tid. Han kommer med det sædvanlige ordskvalder som kun har til formål at piske en stemning op. Han kører faktiskt temmeligt meget i den samme stupide rille.
Med mindre at Bruger:Rodejong gerne vil have det, så syntes jeg ikke at vi skal bruge tid og kræfter på det. Mvh KnudW (diskussion) 19. feb 2018, 17:22 (CET)
Kan vi ikke lave den aftale, at når der igen er en IP der igen kommer med samme bøvl, at jeg kan slette dens beskeder?  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 19. feb 2018, 17:29 (CET)
Hej Rodejong - det vil ikke virke effektivt, så det skal gå via en administrator. I princippet kan indlægsskriveren så kræve den genoprettet. --Glenn (diskussion) 19. feb 2018, 17:38 (CET)
Jeg forstår ikke helt indlægsskriveren så kræve den genoprettet - hvad menes med dette? Mvh KnudW (diskussion) 19. feb 2018, 17:41 (CET)
Mente: indlægsskriveren ellers kræve den genoprettet. Det er lidt søgt, men en bruger kunne komme til at slette noget, som andre ikke ville have slettet. --Glenn (diskussion) 19. feb 2018, 17:43 (CET)

Jeg tror ikke at der grund til at gøre det mere indviklet. Lad os bruge den sunde fornuft og ikke begynde at kaste os ud i de store fiksfakserier med historikken. Er det rullet tilbage, så burde det efter min mening være nok. Husk, trollen vil have os til at spilde tiden. Mvh KnudW (diskussion) 19. feb 2018, 17:46 (CET)

Hej KnudW - Jeg synes ikke det er i orden over for nogen brugere ved Wikipedia, at sådanne mulige upassende personlige oplysninger - eller stærkt utilstedeligt indhold, står på deres diskussionsside. Troll eller ej. --Glenn (diskussion) 19. feb 2018, 17:49 (CET)
Derfor siger jeg at jeg hellere vil rulle den tilbage, med mindre det udløser en RK. •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 19. feb 2018, 19:09 (CET)
Inden den blev rullet tilbage, brugte jeg noget energi på at tale kombattanterne til rette. Vi admin'er bliver hyppigt anklaget for forhastede konklusioner eller brug af værktøjer. Det vil derfor være et fremskridt, hvis der er mindst to af os, der står bag en handling, inden den udføres i praksis. I dette tilfælde kunne Glenn uden problemer have fået opbakning --Ramloser (diskussion) 20. feb 2018, 17:58 (CET)
Rodejong kender vist også wikipedia godt nok til at kende til muligheden for skjulning, og hvis der er noget på hans disk der er så grænseoverskridende en tilbagerulning ikke er nok for ham, går jeg ud fra Rodejong selv får fat i en admin til at kigge på det. -- Vrenak (diskussion) 20. feb 2018, 18:14 (CET)
Korrekt. Det jeg taler om er i første omgang at slette beskederne, så den tekst der allerede står der, ikke går tabt når der skal skjules.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 20. feb 2018, 21:18 (CET)

Blokering af Brugerdiskussion:94.189.42.134

Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.

Kan vi få blokeret Brugerdiskussion:94.189.42.134, som nu to gange i træk har begået hærværk mod artiklen Charles Darwin? Rmir2 (diskussion) 21. feb 2018, 09:13 (CET)

Yes check.svg Gjort af KnudW allerede før du oprettede denne AOA. --EeveeSylveon 21. feb 2018, 09:19 (CET)
Thumbup.svg Rmir2 (diskussion) 21. feb 2018, 09:29 (CET)

Håndtering af betalt bidragsyder

Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.

Til info: Jeg har blokeret Bruger:Mette Bloch indtil videre, da vedkommende har oprettet artikler mod betaling og er fortsat med det, efter at være blevet informeret om reglerne tilbage i juli 2016.

Hvordan skal dette håndteres? Det lader ikke til at vedkommende vil overholde reglerne her på stedet og jeg finder det specielt graverende at der ikke er taget stilling til de råd, der blev givet. Den sidste oprettelse var Gurubogen forleden og det var ikke engang et forsøg på at skrive neutralt. Mvh KnudW (diskussion) 21. feb 2018, 10:53 (CET)

Blokering er det relevante værktøj.
Der er ikke noget galt i at få betaling for sine bidrag, men det forudsætter at man deklarerer det. Der er naturligvis meget få af os, der er totalt neutrale - betaling eller ej - men tilsammen skal vi forsøge at nå noget, der ligner balance, og i det forsøg vil en betalt skribents troværdighed være en smule formindsket af betalingen.
Men konkret ser der ikke ud til at være nogen vilje til at overholde reglerne. --Palnatoke (diskussion) 21. feb 2018, 11:18 (CET)
Artiklerne er så vidt jeg kan vurdere notable. De er dog ikke specielt informative, og det kan undre, hvis man kan få betaling for sådanne bidrag. Mit forslag er at afvente, om andre brugere engagerer sig i at forbedre og "objektivisere" teksten. Mht. Bruger:Mette Bloch er dennes overtrædelse af politikkerne vel så alvorlig, at der bør gives en passende sanktion med advarsel om, at hvis hun fortsætter med denne praksis, kan det føre til afstemning om bandlysning.--Ramloser (diskussion) 21. feb 2018, 11:07 (CET)

Det lader til at omdrejningspunktet er firmaet SAFEonNET, som de fleste oprettede artikler har en tilknytning til. Ip-brugeren 5.57.50.77 har redigeret i forbindelse med Shitstorm og den forsikring firmaet tilbyder/tilbød. En reklameartikel om firmaet blev oprettet i 2016 af Ip-brugeren og kort efter igen af Bruger:WikiB9. Samtidigt ser det ud til at der stadig kommer reklamerende bidrag fra den side, da Dansk Boligforsikring fornyligt er oprettet af Ip-brugeren. Mvh KnudW (diskussion) 21. feb 2018, 12:09 (CET)

Kernen i problemet er vel:
- er det reklame?
- er det tæt på?
Teknisk set burde betalingen ikke være et problem, men reelt rammer det præcist ind i de to problemer. Og dawiki står sig nok bedst ved at føre skærpet tilsyn med det. Rmir2 (diskussion) 21. feb 2018, 13:53 (CET)

Det er særdeles undergravende for troværdigheden med den type artikler. Da brugeren ikke synes at have til hensigt at ændre adfærd, er det fint at redigeringsadgangen er sat i bero. Og ja, det er reklame og tæt på. De konkrete bidrag kan efter min opfattelse fjernes uden videre. --Pugilist (diskussion) 21. feb 2018, 14:38 (CET)

Brugerens seneste svar på Knuds spørgmål viser med alt ønskelig tydelighed, at brugeren ikke agter at ændre adfærd. Systematiske indlæg fra et PR-bureau bør blot slettes og i den konkrete situation kan kontoen blokeres permanent. --Pugilist (diskussion) 21. feb 2018, 15:21 (CET)

Det lader til at det er reklamefirmaet ATAK A/S, der står bag bl.a. SafeOnNet, der har haft travlt. Den ovennævnte IP-adresse er registeret til Symbion kontorfællesskabet, hvor firmaet har til huse.
Ligeledes lader det til at der er blevet foretaget forumspam for et træpillesalgssite fra det IP-nummer, et site, som er driftet af eller designet af ATAK.
De har desuden været i gang siden 2011, hvor bl.a. Jesper Nygart og Nygart Privathospital blevet oprettet af firmaets indehaver og en anden engangsbruger. Så vi har potentielt at gøre med over 7 års systematiskt misbrug fra dette reklamefirma, senest i forbindelse med Gurubogen og Dansk Boligforsikring. Jeg bliver lidt trist... Mvh KnudW (diskussion) 21. feb 2018, 16:10 (CET)
Det er svært at undgå. Vi bør nok være lidt mere håndfaste over for den slags, når vi ser det. Oftest er det ret gennemskueligt, når PR-bureauerne går i gang. --Pugilist (diskussion) 21. feb 2018, 16:52 (CET)
Symbion (ja, jeg mener at de er notable) er et sted hvor mange forskellige virksomheder og organisationer har til huse - der er næppe grund til at blokere hele deres IP-range, omend jeg har forståelse for ønsket. --Palnatoke (diskussion) 21. feb 2018, 17:07 (CET)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Sådan som jeg forstår WP:Selvbiografier og de tilknyttede skabeloner tillader vi ikke at man skriver om ting man har et nært forhold til, herunder ting man er betalt (sat til) at promovere. Jeg ved dog også at der i visse tilfældes gives lov til det så længe det er varedeklareret og man gør andre brugere opmærksomme på ens redigeringer så de kan tjekke dem efter (hvilket også er grunden til at WP:SELV bruger vendingen "generelt uønsket" i stedet for "forbudt"). Betalt redigering er et kontroversielt emne på eks. den engelske Wikipedia hvor det pt. er tilladt så længe man overholder nogle retningslinjer, mens nogen brugere vil forbyde det helt. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 21. feb 2018, 18:50 (CET)

Til info: Ip-nummeret 5.57.50.77 har fået en måneds pause efter et uelegant forsøg på at fjerne kritikafsnit i Bach Gruppen. Mvh KnudW (diskussion) 23. feb 2018, 15:28 (CET)

Set i lyset af det graverende problem, at der ikke er udsigt til ændret adfærd, og virksomheden bags virksomhedsområde så bør deres IP-range blokeres permanent, og ligeså med brugere der spores til virksomhedens medarbejdere, uden at er gives yderligere varsler. Virksomhedens formål er at manipulere virkeligheden, ikke at præsentere fakta, ingen grund til de skal gives yderligere chancer. At nogle andre i et kontorfællesskab må lide under dette er nok til at overse da de må formodes at bruge deres tid på at arbejde der, vil de redigere, må de så vente til de kommer hjem. -- Vrenak (diskussion) 23. feb 2018, 18:55 (CET)

Norrøn sagnskikkelse

Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.

Jeg foretager en rettelse i artiklen Sigurd Orm-i-Øje. Det skulle fremgå med al mulig tydelighed, hvad der er fakta, og hvad der er mytisk. Kan en administrator gøre sig nogen tanker om det? Der har været lidt diskussion, men jeg synes ikke, man helt skal undervurdere læserens evne til selv at tænke.

Med venlig hilsen Nordfra (signaturfeltet er desværre borte)

@Nordfra: Det nu ikke administratorernes opgave at vide noget om nordisk mytologi. Prøv hellere at blive enige på artiklens diskussionsside. Ellers rejs problemet på Wikipedia:Landsbybrønden. Administratorerne vælges ud fra om de kender Wikipedias politik og struktur og software. --Madglad (diskussion) 26. feb 2018, 20:03 (CET)

Levering af WPJ: Episode II

Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.

Sarrus, den administrator der sædvanligvis uddeler Wikipediajournalen har ikke været på i nogle dage. Kan en anden administrator foretage MassMessage-leveringen i stedet? Der er en vejledning på Wikipedia:Wikipediajournalen/Trykkeriet#Uddeling_af_journalen. Tak, -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 2. mar 2018, 19:34 (CET)

Yes check.svg Gjort, men en anden admin må også gerne gøre det en anden gang :-).
- Sarrus (db) d. 2. mar 2018, 20:57 (CET)

Rmirs redigeringskommentare m.fl.

Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.

I flere dage har jeg intensivt gennemgået Rmirs bidrag over flere perioder. Eksempler fra 2010, 2014 og 2018 viser alle det sammen: Foragt for hvad der forlanges man skriver i redigeringskommentarer eller opsummeringskommentarer.

Mindre ændringer

De fleste bidrag han laver er ikke mindre ændringer men alligevel markeret m. Selv hele omrokeringer, tilføjelser af 10.000-er bytes bliver markeret sådan. Og hvis man troede at han ikke kunne finde fluebenet, så er det heller ikke rigtigt, for nogle mindre ændringer (altså på under 100 bytes) bliver ikke markeret med m. Så her er der ingen logik.

beskrivelsen

Ofte forklarer hans beskrivelser ikke hvad han egentlig laver. Der er for mange eksempler at nævne, og der er store chancer for at ved et hurtigt blik på Speciel:Bidrag/Rmir2 hvor du vælger en redigering viser at han ikke beskriver korrekt hvad han laver. Det er misvisende/vildledende.

Især nu der er fremkommet at der er store deler der er kopieret uden tilladelse - 3 sager er fuld bevidst. Mange skribenter der har bidraget i fx Salmonsens Konversationsleksikon, var ikke død før 1 januar 1947. Ved at kopiere deres værker, selvom værket selv er frigivet tidligere, er rent copyvio.

CopyVio p.t. er fjernet fra
Desuden konstateret på artikler der dengang var ophavsretsligt beskyttet.

Efter mange henvendelser om at rette op på det bliver man bare viftet væk, og har jeg endnu ikke set at han har fjernet ophavsretligt materialer fra DAWP. Han siger at han gennemgår hans artikler, men jeg ser kun at han laver han sandvandige m redigeringer.

Det er ikke tilfredsstillende da dette påvirker DAWP's troværdighed.

Vrenak har allerede fjernet ham fra autopatruljen, men også det ændrer ikke på den indstilling vi møder hos ham. Tværtimod fortsætter han som før.

Jeg beder derfor administratorerne om at pålægge Rmir en handlemåde som han skal følge med konsekvensen af en længere pause hvis han ikke følger den. Måske en god ide at Rmir i mellemtiden (indtil administratorerne har fundet den rette løsning) fratages rettigheden ved at redigere i artiklerne?  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 5. mar 2018, 12:30 (CET)

Hold nu op, har du da ikke andet at give dig til end at jage andre skribenter og dig som selv har/er blevet jaget -----Zoizit (diskussion) 5. mar 2018, 12:38 (CET)
Jeg foreslår at administratorerne fjerner muligheden for Rmir2 for at markere ændringer som mindre ("m"-markering), samt at der sættes et filter op så ordet "småret" ikke kan indgå i Rmir2's redigeringsbeskrivelser, og at der løbende følges op på om der er andre intetsigende eller misvisende redigeringsbeskrivelser, der bør filtreres. Der bør også ses på hans omfattende ophavsretskrænkelser. --Madglad (diskussion) 5. mar 2018, 12:49 (CET)
Det er ikke teknik muligt for administratorer at forhindre en skribent i at benytte "mindre ændring".
- Sarrus (db) d. 5. mar 2018, 15:56 (CET)
Det er dog muligt at give et påbud om at Rmir2 ikke må benytte markeringen, ligesom der også kan gives et forbud mod at anvende ordet småret, eller lign. betegnelser. Helst så jeg dog at Rmir2 måske frivilligt afstod fra at bruge disse indtil han får autopatruljeringen tilbage, men der må vi jo se hvad Rmir2 siger til det? -- Vrenak (diskussion) 5. mar 2018, 16:01 (CET)

Se venligst Brugerdiskussion:Rmir2#Afskrift i Einar Geert-Jørgensen jeg kan desværre ikke se at Rmir2 udviser den mindste grad af lydhørhed. mvh Per (PerV) (diskussion) 5. mar 2018, 16:05 (CET)

Zoizit 2018-03-06

Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.

Zoizit benytter tilbagerulningsværktøjet til at føre redigeringskrig. Det må man ikke. Zoizit har været her længe nok til at være klar over dette. Jeg skal derfor anmode om at hun fjernes som patruljant og/eller blokeres til den igangværende oprydning er overstået.

Det drejer sig om denne tilbagerulning: https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Ruslands_historie&diff=9423696&oldid=9423694

 • (nuværende | forrige) 2018-03-06T12:18:23‎ Zoizit (diskussion | bidrag)‎ m . . (86.926 bytes) (+2.939)‎ . . (Gendannelse til seneste version ved Rmir2, fjerner ændringer fra Madglad (diskussion | bidrag)) (tak) (Tag: Tilbagerulning)

Se også historikken: https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Ruslands_historie&action=history --Madglad (diskussion) 6. mar 2018, 13:10 (CET)

jeg føre ikke redigeringskrig, hvad er det dog for noget at påstå ---Zoizit (diskussion) 6. mar 2018, 13:15 (CET)
PS: og hvorfor skulle jeg dog blokeres Madglad?? er det fordi det er din redigering jeg har fjernet?? ---Zoizit (diskussion) 6. mar 2018, 13:16 (CET)
Ingen kommentarer til førstnævnte. Jeg henviser til historikken.
Ad sidstnævnte tror jeg også at en fjernelse af patruljantstatus er nok til at sikre at oprydningen kan foregå i god ro og orden. --Madglad (diskussion) 6. mar 2018, 13:20 (CET)
Helt ærligt Madglad, jeg har end ikke blandet mig i Diskussion:Ruslands historie, og har jeg heller ikke tænkt mig at gøre, jeg sidder og "fjerner røde links" på Oscaruddelingen 2018, linker til artikler internt på da.wiki, fjerner IP-hærværk og sætter test-skabeloner på, og så mener du at jeg skal blokeres og have fjernet mine rettigheder, fordi jeg har fjernet din redigering ----Zoizit (diskussion) 6. mar 2018, 13:25 (CET)
Lad mig citere mig selv fra ovenfor: "Zoizit benytter tilbagerulningsværktøjet til at føre redigeringskrig. Det må man ikke. Zoizit har været her længe nok til at være klar over dette."
At du ikke har blandet dig i Diskussion:Ruslands historie, gør da kun sagen værre. Du går ind og tilbageruller helt umotiveret en redigering, der er velbegrundet, uden nogen form for argumentation. Tilbagerulning er ikke beregnet til redigeringskrig. --Madglad (diskussion) 6. mar 2018, 13:48 (CET)
Det er ikke en redigeringskrig, der er tale om 1 fjernes af din redigering, og ikke 20 fjernelser af redigeringer, altså ingen krig, og hvad får dig til at tror at oprydningen af artiklen ikke kan forløbe stille og roligt eller for den sag skylde i ro og orden?? ---Zoizit (diskussion) 6. mar 2018, 13:51 (CET)
Det var måske ikke så smart at tilbagerulle en redigering, som man hellere skal bruge "fjern redigering" for. Men jeg er enig i at 1 tilbagerulning ikke er en redigeringskrig, og at man hellere skal besøge velkomne og forklare at det ikke var det rigtige værktøj der blev brugt.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 6. mar 2018, 14:03 (CET)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Nu har jeg ikke nærstuderet de faktiske omstændigheder i denne sag, men denne form for fratagelsesdiskussioner tages her, ikke på AOA (med en hypotetisk undtagelse for situationer hvor det misbruges på stor skala). Tidligere diskussioner ([1][2]) tyder på at der ikke er opbakning til at tage værktøjet væk baseret på engangstilfælde, men man skal da være velkommen til at prøve endnu engang. Jeg synes personligt godt man kunne rette henvendelse til brugeren først, ligesom vi gør med hærværk og så meget andet. Uanset hvad er dette ikke det rette forum. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 6. mar 2018, 14:34 (CET)

Jeg synes også forslaget baseret på én sådan forseelse er overreaktion. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 6. mar 2018, 17:47 (CET)
Ville du ikke blive sur, hvis en bruger fuldstændigt umotiveret rullede din velbegrundede redigering tilbage? En bruger som ved at hun ikke må bruge tilbagerulning på den måde. En bruger, der slet ikke har deltaget i diskussionerne? En bruger, som altid per automatik støtter Rmir2, og slet ikke har sat sig ind i sagen. Den slags skal overhovedet ikke tolereres på Wikipedia. --Madglad (diskussion) 6. mar 2018, 19:46 (CET)
Madglad hvor er du dog fordomsfuld, og jeg støtter ikke nogen per automatik end ikke Rmir2 --- Zoizit (diskussion) 6. mar 2018, 20:43 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Jeg tror at Zoizit har forstået din pointe Madglad, men jeg mener at du lige overreagerer. Vi kan alle begå sådan en fejl en gang imellem. Jo det er irriterende, men sådan er det. Hvis Zoizit gjorde det ofte, var det en helt anden historie, men hun er ikke kendt for at bryde reglerne, så en anden fremgangsmåde ville være bedre i dette tilfælde. Jeg mener derfor også at denne AOA kan lukkes, da der ikke er medhold til denne anmodning.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 6. mar 2018, 21:15 (CET)

Deblokade

Denne anmodning om administratorassistance er lukket. Rediger venligst ikke mere i teksten.
(Blokeringslog); 17:59 . . Amjaabc (diskussion | bidrag) ophævede blokering af PerV (diskussion | bidrag) ‎(Overreaktion i går - men Per må godt lige moderere sig lidt)

PerV gik over gevind, og blev ved og ved, hvorfor også hans disk blev lukket.

Hvad er der anderledes ved PerV end det er med Rmir2 der også gik over gevind, og blev ved og ved?

Derfor anmoder jeg om en deblokade af Rmir2.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 10. mar 2018, 18:08 (CET)

Pinger Amjaabc, Tøndemageren, vrenak, cgt.

Jeg tillader mig at tilføje cgt's svar fra hans diskussionsside:

Jeg ser ingen forskel mellem PerV og Rmir2. Jeg synes endda at det er mere problematisk, end bare at blive ved med at kalde Madglad en stalker.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 10. mar 2018, 18:22 (CET) [redigeringskonflikt

@Amjaabc: hvorfor er det okay at PerV opfører sig på den som han gjorde i går, og så kun på et lille slag over fingerne, men Rmir2 som ikke var nær så grim i munden som PerV forsat er blokeret?? sikke forskelsbehandling der foregår ----Zoizit (diskussion) 10. mar 2018, 18:23 (CET)
Ophævelsen af PerV's blokering antyder en accept af hans fuldstændigt utilstedelige opførsel. Lad os passe på ikke at give os selv problemer fremadrettet i forbindelse med utilstedelig adfærd, hvis dette skaber præcedens.
- Sarrus (db) d. 10. mar 2018, 18:27 (CET)
Ja, PerV råber ind imellem ret højt, men jeg går ind for, at vi skal arbejde for at undgå at "skræmme" bidragydere væk, og udladninger på en enkelt diskussionsside forstyrrer overordnet ikke projektet. Som det fremgår øverst i denne tråd, ophævede jeg blokeringen med et velment råd, som jeg også uddybede på Brugerdiskussion:PerV. Jeg er basalt set også imod blokeringen af Rmir2, men her tæller hans omfattende brud på reglerne i artiklerne med, så derfor har jeg undladt at gøre noget. I håndbold og lignende sportsgrene taler man om, at dommere skal have store øjne og små ører - det kan overføres til, at vi administratorer skal undlade at hidse os op over diskussionsindlæg og til gengæld se mere alvorligt på artiklernes indhold. SÅ skal vi ikke bare allesammen koncentrere os om arbejdet med artiklerne? —Arne (Amjaabc) (diskussion) 10. mar 2018, 19:02 (CET)
Jeg har som en direkte konsekvens af ophævelsen af PerVs blokering, fjernet blokeringen af Rmir2. Rmir2 var ikke blokeret for artikelproblemerne overhovedet, derfor er det slet ikke relevant, og arbejdet med at løse dette problem var faktisk ved at falde på plads, da Rmir2 blev provokeret til at komme med nogle udfald. -- Vrenak (diskussion) 10. mar 2018, 19:07 (CET)

[redigeringskonflikt

@Amjaabc: det er bare ikke godt nok, at forskelsbehandle sådan, for Rmir2 blokering havde ikke noget med som du skriver "omfattende brud på reglerne i artiklerne" at gøre, det handler om han kalde Madglad for stalker ----Zoizit (diskussion) 10. mar 2018, 19:08 (CET)
Enig med zoizit og vrenak.
Tak for ophævelsen af blokaden.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 10. mar 2018, 19:11 (CET)

[redigeringskonflikt]  Det skal under absolut ingen omstændigheder være tilladt med en så aggressiv adfærd, fordi man bruger et ord eller et akronym, han ikke forstår. Det hører ingen steder hjemme. Bagefter markerer han i ophidselse en artikel, oprettet af Rodejong til sletning, fordi den handler om det ord, han ikke forstår. Den slags adfærd er altødelæggende for skribenters motivation og lyst til at redigere på Wikipedia, så det skal stoppes, ellers mister vi med tiden flere og flere bidragsydere. Blokeringer skal ikke kun bruges, når det handler om artikler. Hvis alle brugere er skræmt væk pga. sådan en adfærd, får vi ikke flere artikler, og får ikke opdateret dem vi har. Denne afblokering danner præcedens, fordi man fredadrettet kan påpege, at når PerV fik sin blokering ophævet, så gør jeg sikkert også.
- Sarrus (db) d. 10. mar 2018, 19:14 (CET)

@Amjaabc: "PerV råber ind imellem ret højt, men jeg går ind for, at vi skal arbejde for at undgå at "skræmme" bidragydere væk". Interessant logik. Måske der ville være flere bidragydere om folk kunne beherske sig og ikke tror de er hjemme i jordhulen? Og jeg tænker ikke specifikt på PerV, jeg påpeger en logisk fejl i dit ræsonnement. Philaweb 10. mar 2018, 19:19 (CET)

[redigeringskonflikt

Lad os lige overveje hvor mange, der faktisk skræmmes væk. Diskussionerne med de grove udladninger foregår stort set udelukkende blandt erfarne brugere, der i praksis er meget hårdhudede. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 10. mar 2018, 19:22 (CET)
Læg mig til listen. Jeg gider ikke bruge min tid hér når man aldrig ved hvor slåskampen spreder sig til. Det er jo helt indlysende for enhver, at der udover brugere også er kombatanter på da.wiki, og man skal være lidt speciel for at gide det. Philaweb 10. mar 2018, 19:28 (CET)
Principielt er jeg er ikke tilhænger af langvarige blokeringer af brugere, der bidrager seriøst til vores projekt. Alt andet lige må disse have lidt længere snor end anonyme brugere. I Rmir2's tilfælde er vi nu flere, der gennemgår nogle artikler, som måske indeholder brud på ophavsretlige regler. Det er slevfølgelig ikke acceptabelt at hidse sig op, uanset hvem der gør det. Men det er på den anden side ikke rimeligt at sammenkæde to blokeringer, der har den væsentlig forskellige årsag, at Rmir2 var i flere konflikter samtidig og i en situation, hvor Rodejong havde opdaget brugerens tilsidesættelse af vores normer og politikker. Det principielle problem er, at en admin ofte står alene med sådanne sager, hvor jeg gerne ser, at vi laver en uofficiel "regel" om, at man altid tager en anden admin på råd, inden blokeringen effektueres.--Ramloser (diskussion) 10. mar 2018, 19:40 (CET)
@Ramloser: I er altså nød til at holde Rmir2s artikler ude af denne debat/samtale, for det er ikke på grund af problemerne med artiklerne at Rmir2 fik en blokering, men fordi han skrev at Madglad er en stalker, altså handler om den måde man taler til hinanden på, og derfor kan man god se på PerV og Rmir2 ved siden af hinanden, og der går PerV langt langt over grænsen på hvad normal opførsel er ---Zoizit (diskussion) 10. mar 2018, 19:45 (CET)
@Amjaabc:: Lad os lige overveje hvor mange, der faktisk skræmmes væk - en væsentlig ulempe ved Wikipedias åbenhed er at konflikter er synlige for alle, og også påvirker andre end dem, der er involveret i diskussionen. Og det betyder at fire-fem brugere med dårlig adfærd får adskilligt flere til at lægge deres engagement andre steder. --Palnatoke (diskussion) 10. mar 2018, 19:54 (CET)

@Amjaabc: Jeg kan også i nu og næ miste min besindelse. Men jeg falder også hurtigt ned igen, og jeg har ingen problemer med at tilbyde min uforbeholdne undskyldning når jeg har opført mig ud af proportioner. Men jeg ville aldrig have fået min blokade ophavet af dig eller de andre. For i sætter jer næsten aldrig ind i hvad forhistorien går ud pgå. man gider ikke at læse op. Men du ophaver den uden nogen form for komplet undersøgelse. Du siger.. noget der er forgået på kun 1 diskussionsside. Det er ikke rigtigt. Det begyndte på hans, og endte på min, mens han i Artikelnavnerummet misbruger sin redigeringsret til at provokere endnu en diskussion ved at påklistre sletteskabeloner på en artikel jeg havde oversat fra ENWP, som er notabel. Han bliver, som cgt siger, ved og ved og ved og ved.

Det jeg også synes er kritisabelt er at du ophæver den, uden at vente på svar fra cgt der havde pålagt den. Du har hermed

 1. overruled din kollega admin, uden at han kunne forsvare sig,
 2. ophævet en blokade uden at have indsigt i hele situationen, men udelukkende på personlig mavefornemmelse (som sandvanlig falder han hurtigt til ro igen), uden at forholde dig til alvorligheden af PerV's opførsel,
 3. lavet stor forskel mellem to brugere. Rmir2 der blev ved med at sige at Madglad var en stalker fik en måned, og PerV der nåede at opfører sig meget værre end det fik en uge, som du bare ophæver.

Det er ikke i orden, det er ikke. Ufatteligt!

Jeg mener at der skal dannes en Arbitragekommission her på DAWP, Der er i det hele taget set stor meningsforskelle blandt administratorer. Og et uvildigt gruppe administratorer skal kunne stå til rådighed for at blokerede brugere kan kontakte dem for at bedømme om den blokering var korrekt.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 10. mar 2018, 19:56 (CET)

God idé, Rodejong 😀! Hvis vi får en arbitragekommission tror jeg, at det vil gavne dawiki en del. Mvh EeveeSylveon 10. mar 2018, 20:04 (CET)
Jeg er uenig i ophævelsen af blokeringen af PerV, ligesom jeg er uenig i ophævelsen af blokeringen af Rmir2. Begge brugeren har opført sig skandaløst ringe i deres vurdering af hvordan man kan kommunikere med hinanden. PerV har tidligere fået advarsler om dette også - så synes faktisk det var helt på sin plads med blokeringen. Rmir2 er pt. på et sted, hvor man kan sætte spørgsmåltegn ved, om brugeren faktisk laver seriøse bidrag, foruden at have en ødelæggende debatteknik, indføre kontroversielle oplysninger, tilbageføre egne ændringer, som der ikke tidligere er fundet konsensus for - men snarer imod. Derfor kan de to sager ikke sammenlignes - men begge bør stadig have en pause. mvh Tøndemageren (diskussion) 10. mar 2018, 21:14 (CET)

Lad os tale dansk[redigér wikikode]

Jeg kan ikke se hvad vi skal bruge en arbitragekommission til. Opslag for ordet arbitrage i DDO

handel hvor pris- og kursforskelle på samme valuta, værdipapir eller vare i forskellige lande udnyttes ved køb eller salg

Så lad os tale dansk. Opslag for ordet deblokade i DDO

Der er ingen resultater med “deblokade” i Den Danske Ordbog

Hvis der med arbitragekommission menes mæglingsudvalg: Nej, det er den dansksprogede Wikipedia ikke stor nok til. Hvad man kunne overveje var at bede WMF om, som de har gjort før på andre wikipediaer, at ansætte en person til at få da-wiki på rette kurs. --Madglad (diskussion) 11. mar 2018, 05:53 (CET)

Du forstår jo udmærket, hvad der menes, Madglad, så lad være med det pjat. Og hvad din idé om at ansætte en person angår: Hvor og hvornår har WMF gjort det? --Palnatoke (diskussion) 11. mar 2018, 07:40 (CET)
Helt enig med Palnatoke - lad være med at skabe mere konflikt end der er i forvejen. Opslagene i DDO er fuldstændigt overflødige. mvh Tøndemageren (diskussion) 11. mar 2018, 10:15 (CET)
Jeg forstår fint, hvad der menes, jeg forstår mange sprog og kan fint sjusse mig frem til meningen. Men jeg har den principielle holdning at på den dansksprogede wikipedia skrives der på dansk. Både i artikĺerne og på diskussionerne. Ellers er der ingen mening med at have en dansk wikipedia. Skal vi have en wikipedia skrevet på en blanding af dangelsk, undersættelseslån, sms-sprog, fejloversættelser, 1800-tals-salmonsen-dansk, selvopfundne fremmedord og begreber - eller skal vi skrive på et 2000-nudansk? --Madglad (diskussion) 11. mar 2018, 14:50 (CET)
Jeg opfordrer til at denne AOA lukkes, da anmodningen for længst er imødekommet.--Ramloser (diskussion) 11. mar 2018, 15:55 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Enig med Ramloser. Luk den venligst! En diskussion mindre er trods alt det. En side mindre at forholde sig til.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 11. mar 2018, 19:50 (CET)
Palnatoke, jeg forstår ikke den insisteren på ikke at tale dansk på den dansksprogede wikipedia. Lige fra starten af dansk wikipedia har man insisteret på at bruge undersættelseslån for centrale wikipedia-begreber som relevans ("notabilitet"), navneændring ("flytning"), osv. osv. Jeg tror jeg vil gå ned på kommunen i morgen i bede dem "flytte" mit efternavn til Nielsen. --Madglad (diskussion) 12. mar 2018, 01:51 (CET)
Helt ærlig Madglad! Hvorfor bliver du ved med at genstarte diskussioner der forlængst er afsluttet?  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 12. mar 2018, 02:20 (CET)
Rodejong, du er meget glad for at kræve ret til at lukke diskussioner, der ikke passer dig. Men det kan du ikke. Kan du ikke indse at denne diskussion ikke handler om dig, men om forureningen fra engelsk af sproget på den såkaldt dansksprogede wikipedia. --Madglad (diskussion) 12. mar 2018, 02:44 (CET)
Diskussion er hermed lukket. Hvis man ønsker at debattere sproget på da.wiki, kan man gøre det på relevante steder. Det er ikke det denne AOA handler om. mvh Tøndemageren (diskussion) 12. mar 2018, 09:56 (CET)

Genblokering

Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.

Rmir2 har fået ophævet den pause brugeren havde fået, af Vrenak. Dette sætter jeg stort spørgsmåltegn ved om er rigtigt, og vil derfor anmode om, at der tages en vurdering blandt aktive administratorer om genblokering, indtil den oprindelige pause udløb. Rmir2 er pt. på et sted, hvor man kan sætte spørgsmåltegn ved, om brugeren faktisk laver seriøse bidrag, foruden at have en ødelæggende debatteknik, indføre kontroversielle oplysninger, tilbageføre egne ændringer, som der ikke tidligere er fundet konsensus for - men snarer imod. Når dette toppes med copyvio-indsættelser af tekst en masse, samt stalking-anklager mod andre brugere, og en finger med i spillet i ind til flere seriøse brugeres afgang fra da.wiki, kan jeg simpelthen ikke, lige gyldigt hvor positivt jeg ser på det, forstå hvordan dennes pause ophæves. mvh Tøndemageren (diskussion) 10. mar 2018, 21:18 (CET)

Blokeringen blev givet for hans tiltale til Madglad, ikke for nogen af de andre ting du nævner, hvorfor de IKKE er relevante. -- Vrenak (diskussion) 10. mar 2018, 21:19 (CET)
Nu var det mig der gav blokeringen, så jeg burde vide hvad der ligger bag. Men selv i forhold til hvis det kun var det, kan jeg stadig ikke se, hvorfor blokeringen skulle ophæves? mvh Tøndemageren (diskussion) 10. mar 2018, 21:21 (CET)
Der stod at det var fordi han blev ved med at kalde Madglad for stalker ----Zoizit (diskussion) 10. mar 2018, 21:22 (CET)
7. mar 2018, 16:05 Tøndemageren (diskussion | bidrag) blokerede Rmir2 (diskussion | bidrag) med en udløbstid på 1 måned (kontooprettelse deaktiveret) (Utilstedelig opførsel: Du var blevet advaret - og alligevel kalder du igen Bruger:Madglad for stalker. Det er utilstedeligt og du får hermed en pause) 😌--Zoizit (diskussion) 10. mar 2018, 21:25 (CET)

[redigeringskonflikt

Der stod "utilstedelig opførsel" - hvilket kan dække over rigtigt meget - udløsende faktor var dog kommentarer om Madglad. Med det sagt, så kan jeg stadig ikke se hvorfor blokering skulle ophæves? mvh Tøndemageren (diskussion) 10. mar 2018, 21:26 (CET)

[redigeringskonflikt

Hvis du mener du har givet blokeringen med en anden baggrund end den du angav i diskussionen og blokeringsbegrundelsen, må jeg sige det er bare ærgerligt for dig, for du har ene og alene anført denne ene grund, derfor kan du ikke nu påberåbe dig en udvidet grund. Da grunden for blokeringen af PerV var den samme er de direkte sammenlignelige, og PerV var aldeles meget grovere end Rmir2 var, så da PerVs blev fjernet tog jeg konsekvensen, selvom jeg principielt ikke er vild med at ændre blokeringer, og fjernede den. Derudover er en måned urimeligt lang tid for så lille en forseelse, jeg håber du vil stoppe med at bruge trappen for blokeringslængder og istedet se på hvor kort du kan gøre det, i det her tilfælde havde en uge været så rigeligt. -- Vrenak (diskussion) 10. mar 2018, 21:27 (CET)
Som nævnt, situationerne er IKKE sammenlignelige. Der er derfor ingen grund til at ophæve blokeringen. Det er dybt uprofessionelt lavet fra din side. At ophæve Rmir2's blokering for "det... bare [er] ærgerligt for [mig]" er simpelthen usagligt. Hvad angår "trappen", så vil jeg ikke "stoppe med at bruge" den, da det er vigtigt at brugere der gentagne gange overtræder skrevne og uskrevne regler, også holdes væk i længere perioder for at opnå en form for arbejdsro. Vi nærmer os lige nu yderligere et forfærdeligt forår, og det er simpelthen ikke da.wiki værdigt. Så hvis vi prøver at holde PerV og Rmir2 adskilt, da det IKKE er samme sag - er der så nogen god grund til at fjerne blokeringen? mvh Tøndemageren (diskussion) 10. mar 2018, 21:34 (CET)
Ja, den var totalt ude af proportioner. Jeg er ked af at sige det, men du mangler i den grad situationsfornemmelse. Husk på at Rmir2 blev direkte provokeret til hans udtalelser, det forhold påtalte du ikke med et eneste ord, en aldeles amatøragtig ageren. -- Vrenak (diskussion) 10. mar 2018, 21:40 (CET)
Vrenak, du viser igen og igen en slagside i din ageren. Du har her totalt fejlet i din sammenligning af to forskellige situationer - og du bør overveje om du faktisk tjener da.wiki bedst (selvom du jo har, var det, 20 års erfaring i at være administrator, ikke?). Og så er vi enige om at Rmir2 helt sikkert følte sig provokeret - men der er forskel på at føle sig provokeret og at være blevet provokeret. Rmir2 havde ingen undskyldning for sine kommentarer, og brugerens "undskyldning" var at det var ærgerligt at det ikke kunne være blevet sagt på en pænere måde (hvilket jo ikke ændrer noget). Du har stadig ikke formået at give en gyldig grund til ophævelse af Rmir2's blokering, udover at når PerV's skulle, så skulle Rmir2's også (og som nævnt, ingen af dem burde have været ophævet). mvh Tøndemageren (diskussion) 10. mar 2018, 21:51 (CET)
Det er virkelig svært at tage dig seriøst når du kommer med udtalelser som ...viser igen og igen en slagside i din ageren., når du selv gentagne gange bevidst og beviseligt, tag et kig på dine egne indlæg og hvem du har blokeret og hvor længe, forskelsbehandler brugere så ekstremt groft som du gør. Hvis du ikke kan forstå begrundelsen ovenover må jeg nok bare anbefale dig et VUC kursus i dansk, for det er skrevet temmeligt ligetil. Desuden har du her kun anmodet om genoprettelse af Rmir2s blokering men ikke PerV, endnu et bevis på din "slagside", hvis du vitterligt var neutral havde du bedt om begge fra starten. Jeg har ikke mere at sige i den her sag, så hvis du skriver mere vil det forblive både ulæst og ubesvaret, henvendelser andre steder om emnet vil også forblive ulæste og ubesvarede. Jeg håber du vil tænke over hvordan det dog er du opfører dig overfor sagesløse brugere. -- Vrenak (diskussion) 10. mar 2018, 22:04 (CET)
Min såkaldte "slagside" kan ses på den AOA som Rodejong (tror jeg det var) lavede netop om PerV. Der kan du jo se mit indlæg, hvis du mener jeg har slagside. Jeg ser ingen grund til at oprette endnu en AOA om PerV's blokering, når der er en lavet i forvejen - det vil jo sådan set bare være dumt. Jeg vil igen anmode dig om, at overveje om du er til gavn for da.wiki - jeg er bange for du skaber flere problemer end godt er. mvh Tøndemageren (diskussion) 10. mar 2018, 22:38 (CET)

Back to basics[redigér wikikode]

Hvis vi lader Vrenak og jeg diskutere ovenfor, hvad tænker de resterende aktive administratorere? mvh Tøndemageren (diskussion) 10. mar 2018, 21:51 (CET)

[redigeringskonfliktSymbol comment vote.svg Kommentar Er folk gået fra forstanden? Skal administratorerne opretter AOA mod deres kollegaer. Der har været en AOA for at denne blokering skulle blive ophævet efter at Aamjcb havde fjernet PerV's blokering. Det blev vurderet at PerV's forseelse var værer end Rmir2's hvormed der blev dannet grundlag for at fjerne blokaden fra Rmir. Det er nået nu til at der håndteres dobbelt moral og standarder blandt administratorene. Man holder hånden over den ene (PerV) mens en anden skal blokeres så meget som muligt (Rmir) selvom dens forseelse var meget ringere end PerV. Jeg tilskynder Tøndemageren og konsorter at tage et kig indad, og se at der skal rettes op mod jeres standarder.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 10. mar 2018, 21:52 (CET)

Jeg vil, igen igen igen, gøre dig opmærksom på ikke at bruge "*", men bruge ":". Dernæst - så mener jeg netop at begge to skal forblive blokeret. mvh Tøndemageren (diskussion) 10. mar 2018, 21:54 (CET)
Nej, det skal de ikke. Blokeringen af Rmir var allerede på forkert grundlag!  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 10. mar 2018, 21:57 (CET)

[redigeringskonflikt

@Rodejong: Der er intet galt i at oprette en AOA, hvis man er utilfreds med, at en anden admin har ophævet en blokering, man har foretaget. Det er faktisk den rette fremgangsmåde. Alternativet ville nemlig være, at Tøndemageren havde genindsat blokeringen, men det ville for Rmir2's vedkommende være i strid med reglerne, da en admin, der har blokeret en bruger ikke må genblokere denne bruger, hvis en anden admin har ophævet blokeringen.
- Sarrus (db) d. 10. mar 2018, 22:02 (CET)
@Sarrus: det er også fint at der blev oprettet en AOA, men det ændre stadig ikke på det faktum at der bliver lavet forskelsbehandling på PerV og Rmir2 i forhold til de omtalte blokeringer, Rmir2 kalder Madglad for stalker, og PerV er langt mere grænseoverskidene i hans udtalelser og handlinger ----Zoizit (diskussion) 10. mar 2018, 22:07 (CET)
Jeg forsvarer jo ikke ophævelserne af blokeringerne. Jeg forsvarer Tøndemagerens ret til at oprette en AOA, hvis denne er uenig i ophævelsen af en blokering, denne har foretaget. Alternativet er nemlig ikke tilladt (medmindre alternativet havde været at ignorere det).
- Sarrus (db) d. 10. mar 2018, 22:12 (CET)
Hmm, det har du ret i. Jeg reagerer nu ud fra situationen der fuldstændig er blevet latterligt. Problemet er begyndt med at Arne har ophavet blokeringen af PerV. Endda uden at vente på cgt's forklaring. Han skaber et præcedens at en admin bare kan ophæve en blokeringen bare fordi det var et lille ophidselse som han vel nu er faldet ned fra.
Og Tøndemagerens holding er totalt forkert. Han går direkte efter Rmir. Ikke efter PerV. Kun på tidspunkt at han ikke kan undgå det indrømmer han at PerV så heller ikke skulle have haft ophævet sin blokering. Hermed er det igen tydeligt at der håndteres dobbelt moral her.
Hvis Tøndemageren var en neutral administrator, havde han med det sammen sagt... "hov hov kollegaer, jeg mener at både Rmirs OG PerV's ophævelse af deres blokeringer er forkert" - så havde jeg troet på at det handlede om forkert håndtering. Men der er der her ingen tale om!  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 10. mar 2018, 22:13 (CET)
@Rodejong: Du missede Tøndemagerens indlæg på den AOA du oprettede. Philaweb 10. mar 2018, 22:21 (CET)

Symbol comment vote.svg Kommentar I stand corrected! Tøndemageren venligst modtag min undskyldning. Den havde jeg ikke set.
Men jeg står stadig ved min holdning at ophævelsen er korrekt!  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 10. mar 2018, 22:26 (CET)

Ja, du synes om ophævelsen, men om den er "korrekt" kan man diskutere. WP:POINT burde tillæmpes til også at omfatte administratorer. Philaweb 10. mar 2018, 22:30 (CET)
Undskyldning modtaget Rodejong. Netop her mener jeg at det er tydeligt at jeg ikke forskelsbehandler ift nogle brugere, som jeg ellers før er skudt i skoen (uden at jeg dog selv mener at jeg har gjort det skal det lige siges). mvh Tøndemageren (diskussion) 10. mar 2018, 22:38 (CET)
Det er åbenbart ved at blive praksis her, at adminer'ne omgør hinandens handlinger uden grundig forudgående diskussion. Er det kaos, der ønskes. Så er vi ved at nå målet. Jeg er målløs.--Ramloser (diskussion) 10. mar 2018, 22:54 (CET)
Jeg er i øvrigt af den opfattelse, at brugeren bør blokeres, ikke så meget på grund af de evindelige skænderier med bl.a. Madglad og PerV, som begge parter har en vis andel i, men fordi især Rodejong har påpeget nogle væsentlige brud på Dawiki's normer og politikker, bl.a. tilsidesættelse af regler om copyright, sjusk med citater og henvisninger, der kræver et stort oprydningsarbejde. Rmir2 har i nogle tilfælde "ryddet op", i andre tilfælde erstattet tvivlsomme redigeringer med andre ligeså tvivlsomme redigeringer, som påvist af Rodejong.Lad os få ro til at rydde op uden indblanding fra Rmir2.--Ramloser (diskussion) 10. mar 2018, 23:47 (CET)
Symbol comment vote.svg Kommentar Jeg mener at det er godt hvis Rmir får chancen til at lave de lister af forfattere han ved han har citeret hyppigt, deres dødsdato hvis de er døde EFTER 1. januar 1947, og at de kilder der er anført? (DBL) gøres komplet med forfatterens navn, og (hvis tilgængeligt) et [internt link] til forfatterens artikel på Wikipedia. Hans viden omkring det, burde det gøre det lettere for os at koncentrere os på de artikler der er skrevet af forfattere der er død efter den dato. Jeg mener også at vi godt kan lave deciderede aftaler med Rmir2. Jeg tror vi kommer til at skyde os selv i foden ved at blokere ham nu, for så skal vi selv finde alle de forfattere frem med deres dødsdato.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 11. mar 2018, 00:16 (CET)
Rodejong: Forstå det nu: Der er ret til at genudgive teksten efter 70 år. Ikke til at modificere den, ikke til at lægge den under CC-BY-SA, ikke til at genudgive uden at kreditere forfatteren. Og nej, dermed er teksten ikke public domain efter 70 år.
Vrenak: Jeg forstod blokeringen af Rmir2 som et kompleks af problemer, ganske som Tøndemageren anfører. Som jeg har givet udtryk for andetsteds skal der ikke gælde symmetri i konflikter. Hvis en fornuftig bruger kommer i konflikt med en ufornuftig bruger og det er den ufornuftige bruger, der bryder alle regler og wikiketten, så er det kun den ufornuftige, der skal blokeres. Så hvis en blokering af PerV ophæves, betyder det ikke at Rmir2's blokade skal ophæves. Det skal vurderes helt uafhængigt.
Tøndemageren og Ramloser: Jeg støtter til gengæld de synspunkter I fremlægger. --Madglad (diskussion) 12. mar 2018, 13:14 (CET)
Madglad: Der er ingen forbud mod modificering.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 12. mar 2018, 13:26 (CET)

Ophæv blokeringen af Tøndemageren

Denne anmodning om administratorassistance er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.

Jeg har aldrig oplevet noget mere tåbeligt end at én administrator blokerer en anden. Ophæv STRAKS den blokering, det er ikke dansk wikipedia værdigtt! mvh Per (PerV) (diskussion) 13. mar 2018, 20:51 (CET)

Den er symbolsk. Den er allerede ophavet. Så den kan vel lukkes?  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 13. mar 2018, 20:59 (CET)
Fascinerende, at en administrator kan blokere en administrator, hvorefter den blokerede selv kan ophæve blokeringen. Man lærer nye sider af softwaren at kende i disse dage! :-) Vh. SorenRK (diskussion) 13. mar 2018, 21:01 (CET)
Jeg vil hijacke PerVs anmodnings-side, da jeg p.t. er så sur at jeg ikke kan finde ud af at oprette en ny.
Bruger:Vrenak og Bruger:Tøndemageren. Nu skal I to finde ud af at kommunikere sammmen.
Om det er ved at ignorere hinanden og dermed give os andre noget fred er mig underordnet.
Samtidigt vil jeg gerne bede Jer tænke grundigt over Jeres administratorroller. At I ikke kan med hinanden, det er Jeres problem, men det er en falliterklæring af rang at begynde at bruge admin-værktøjer, både blokeringer og afblokeringer, i en diskussion.
Det får mig ærligt talt til at stille spørgsmålstegn ved Jeres egnethed. KnudW (diskussion) 13. mar 2018, 21:03 (CET)

[redigeringskonflikt

Nej det kan den ikke, den bør stå som en skamstøtte på dansk wikipedia. Én administrator, der blokerer en anden er vist det laveste jeg har set. Det bør få følger. Den mest passende reaktion må være fratagelse af administrator retten fra den adm., der anvendte blokeringsværktøjet mod en anden adm. mvh Per (PerV) (diskussion) 13. mar 2018, 21:06 (CET)
Knud: Jeg er overrasket over at dette kommer mig til last. Ja, jeg ophævede blokeringen, men hvis folk ønsker det, skal jeg med glæde genblokerer mig selv. Vrenak har derimod ageret aldeles uhensigtsmæssigt i den forløbne uge, og dette er efter min mening at gå langt langt over stregen. Dels laver han en blokering i en sag hvor han ikke er neutral (hvilket ofte har været anklagepunktet mod mig), dels blokerer han en admin uden forudgående diskussion med andre admins, hvilket jeg intet forstår af. mvh Tøndemageren (diskussion) 13. mar 2018, 21:07 (CET)

[redigeringskonflikt

Du burde have ventet på en neutral vurdering af blokeringen. Det er et tåbeligt værkstøj at bruge admins imellem, da det er tandløst, men så er det man tager "the high road" og lader andre om at vurdere det. KnudW (diskussion) 13. mar 2018, 21:20 (CET)
@KnudW: Men skal jeg så genblokerer mig selv, og vente på en anden admin fjerner det igen? :) Og skal lige høre dig også, havde du valgt at ophæve blokeringen? mvh Tøndemageren (diskussion) 13. mar 2018, 21:23 (CET)
Nu mener jeg det er lige meget. Mht. afblokering, så har jeg p.t. ikke den fjerneste ide om hvad hulan det går ud på. Jeg er en uge bagud og føler p.t. ikke meget for at begynde at sætte mig ind i al balladen. Så måske havde jeg gjort det. Mvh KnudW (diskussion) 13. mar 2018, 21:26 (CET)
Jeg forstår. Jeg mener dog ikke jeg har gjort noget, der berettiger en blokering. Men tak for svar :) mvh Tøndemageren (diskussion) 13. mar 2018, 21:28 (CET)
FYI. Det er ikke noget nyt i. Det sker på andre (større) Wikier også. Heldigvis sjældent.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 13. mar 2018, 21:15 (CET)
Jeg mener ikke der har været en tilsvarende situation, så vi kan ligeså godt tage diskussionen her.
1) Uenigheder mellem administratorer er i sig selv ikke skadelige for projektet, men når parterne går over til direkte skænderier, så skræmmer det brugere væk i højere grad end hvis det er mellem brugere uden administrator rettigheder, fordi det forventes at administratorer er gode til at kommunikere i en balanceret og rolig tone.
2) Administratorer bør generelt afholde sig fra at blokere brugere (herunder administratorer) som en del af en personlig konflikt. Hvis en administrator mener en bruger overtræder regler i konflikten kan administratoren oprette en AOA. Vrenak har kritiseret Tøndemageren for en henstilling til Rodejong, men det virker overdrevet at uddele en blokering på grundlag af den omtalte henstilling. En blokering af registrerede brugere bør altid følges af en forklaring på diskussionssiden. Dette er endnu ikke sket, så det nærmere omstændigheder står nu hen i det uvisse.
3) Der bør være på grundlag af meget kritisable forhold hvis en administrator blokerer en anden administrator. Der er beskrevet nogle forhold som kan føre til dette under wp:admin, men de er dog ikke til stede i den aktuelle situation. En blokering af en administrator må anses for at være en alvorlig situation, der i princippet bør efterfølges af en diskussion hvorvidt den pågældende administrator skal fratages sin status permanent. Som nævnt har Vrenak indtil videre ikke beskrevet disse forhold.
4) Eftersom en blokering af en administrator er en alvorlig sag, bør den pågældende administrator ikke ophæve sin egen blokering. Da denne situation er et grænse tilfælde, i og med at det ikke er klart, hvad der er årsagen til blokeringen, forventer jeg ikke det får konsekvenser for Tøndemageren at vedkommende har ophævet sin egen blokering.

Jeg forventer en grundig forklaring fra Vrenak på sin handling og såfremt der er tale om misbrug af administratorrettigheder kan det ligesåvel være Vrenaks administratorstatus som bør diskuteres med henblik på fratagelse. - Savfisk (diskussion) 13. mar 2018, 22:00 (CET)
== For dumt ==

Kære Rodejong. [https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Sletningsforslag/Skabelon:Thumsup&curid=958521&diff=9434899&oldid=9434892 Denne] redigering er simpelthen for dum og provokerende - og det bør du også vide. Tænk nu på hvordan dine redigeringer ses fra den anden side af diskussionen. Og her kan man tale måske begynde at tale om brud på [[WP:POINT]]. mvh [[Bruger:Tøndemageren|Tøndemageren]] ([[Brugerdiskussion:Tøndemageren|diskussion]]) 13. mar 2018, 17:28 (CET)
:Sikke noget vrøvl at påstå [[Bruger:Tøndemageren|Tøndemageren]], det her indlæg kan kun tolkes som en fortsættelse af din hetz mod [[Bruger:Rodejong|Rodejong]], og det stopper lige nu og her! Hvis du vitterligt mener du ikke har en hetz mod Rodejong, så undskylder du lige nu for det ovenstående indlæg og skriver ikke et eneste ord om eller til Rodejong bagefter i flere måneder bagefter (6+). Hvis du ikke giver ham en uforbeholden undskyldning vil jeg anse det som en fuld anerkendelse fra din side af at du bevidst forfølger ham. -- [[Bruger:Vrenak|Vrenak]] ([[Brugerdiskussion:Vrenak|diskussion]]) 13. mar 2018, 20:36 (CET)
::Du kan antage hvad du vil, men netop den kommentar du her laver, viser med alt tydelighed at du har svært ved at agerer upartisk. Rodejong og jeg har faktisk arbejdet godt sammen det senere stykke tid (hvilket jeg håber Rodejong er enig i), på trods af vi ikke altid er enige. Jeg vil ikke give en undskyldning, for står bag min kommentar ovenfor. Så kan du jo gøre med den oplysning som du har lyst til - men det sømmer sig ikke for en admin, at påstå en anden admin forfølger brugere. mvh [[Bruger:Tøndemageren|Tøndemageren]] ([[Brugerdiskussion:Tøndeen eller begge administramageren|diskussion]]) 13. mar 2018, 20:41 (CET)
Jeg havde netop pointeret over for Tøndemageren at der blev lavet en WP:POINT som han ignorerer. Men efterfølgende sparker bolden til mig om at jeg er for dumt. Det i sigselv var provokerende. Og det burde Tøndemageren have vidst. Desuden var der en anden konflikt i gang pga at Tøndemageren blandede sig igen i noget Rmir og jeg havde styr på, hvormed han frustrerede vores (Rmirs og min) Samarbejde om copyviooprydningen, som jeg nu har indstillet pga net op hans indblanding, Se Brugerdiskussion:Tøndemageren/Forfattere i DBL og SK. Jeg blander mig ikke i om at blokeringen var korrekt eller ej. Jeg er emnet hvor det hele drejer sig om. Men det her er det der lå til grunden for blokeringen.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 13. mar 2018, 22:16 (CET)
@Rodejong. Dine indlæg afsporer diskussionen eftersom du ikke kender Vrenaks argumenter og det er hans forklaring der efterspørges. Et simpelt link til diskussionen burde have været tilstrækkelig, men det er desværre typisk for din måde at vende diskussioner til at de handler om dig. Hold dig venligt mere tilbage fremover. - Savfisk (diskussion) 13. mar 2018, 22:26 (CET)
Det er lige præcis det det drejer sig om Savfisk, Tøndemagerens konstante perfide opførsel overfor Rodejong, og såmænd også andre, jeg har fået nok. Støt Tøndemageren og støt dermed organiseret mobning hvis du vil. -- Vrenak (diskussion) 13. mar 2018, 22:30 (CET)
Jeg anser ikke det som en grundig forklaring. Hvis det er alt som du har af kommentarer, mener jeg ikke du bør være administrator, idet dine handlinger ikker sker med baggrund i hverken konsensus eller overtrædelse af regler. Man kan ikke som administrator uddele sanktioner ud fra personlige holdninger. - Savfisk (diskussion) 13. mar 2018, 22:40 (CET)
Der ligger en uge med konflikter forud, så det er ikke kun 1 link. Kig på brønden, Rmirs, min, PerV's og Tøndemageres diske, og redigeringshistorikken igennem. Tøndemageren ved præcist hvad det går ud på dat jeg i flere omgangen har påtalt det.
At spille uvidende ændrer ikke på situationen. Vrenak har fulgt det hele hele ugen. Alt er sagt. Ja det er meget at læse op i, men det er desværre det det er ledt op til det der skete i dag. Kulminationen.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 13. mar 2018, 22:50 (CET)
Uanset hvor meget der er sket bør Vrenak kunne redegøre for det på denne AOA. Brugere som ikke har fulgt med er berettiget til en fyldestgørende forklaring, så de kan tage stilling til hvorvidt der skal ske yderligere sanktioner mod en eller begge administratorer. Som nævnt er det en alvorlig situation. - Savfisk (diskussion) 13. mar 2018, 23:06 (CET)

Jeg vil kraftigt anmode Rodejong om at træde et skridt tilbage, det er ikke dig der skal forklare; men Vrenak! mvh Per (PerV) (diskussion) 13. mar 2018, 23:09 (CET)

Er der nogen der kan løse det tekniske, så hele teksten her ses på Wikipedia
AOA mvh Per (PerV) (diskussion) 13. mar 2018, 21:17 (CET)
PerV: Den kommer af sig selv; det er et spørgsmål om langsom server-cache e.l. Vh. SorenRK (diskussion) 13. mar 2018, 21:19 (CET)